x

Adrian Lux
Sticky Fingers
D. 2011.27.08 Kl. 21:00

..........................................
ADRIAN LUX

Producenten, DJ och artist. Adrian Lux har många infallsvinklar att tackla sin kärlek till klubbmusiken på. Och dessutom talangen att bli en av genrens fixstjärnor.

Singlarna Strawberry och Cant Sleep var båda hits som gav en föraning om framgångarna med låten Teenage Crime, ett samarbete med housekungen Axwell som erövrat såväl dansgolven som P3s spellistor. Förra året skrev Lux kontrakt med amerikanska Ultra Records vars VD Patrick Moxey upptäck artister som Jay-Z, NERD och Kelis. Bara en sådan sak.

Stockholmssonen Adrian Lux har gjort en lång resa, snabbt. Det började med ljuva Strawberry, sen kom Cant Sleep som bl.a. hamnade på soundtracket till ett av världens mest sålda TV-spel förra året, fotbollsspelet FIFA 2011. Och i sann fotbollsanda fullbordade han sitt hattrick med sitt tredje alster Teenage Crime.

Låten släpptes i samarbete med svenska housekungen Axwells etikett Axtone och slog sig in på listorna i Sverige, Belgien, England och Australien. Stora delar av världen sjöng We dont sleep when the sun goes down, we dont waste no precious time och detta ledde till att Adrian Lux också stod som Grammisnominerad till Årets Producent och härom veckan spelade han på gigantiska Ultra Music Festival i Miami. Det är inte så konstigt att dansmusikens allra största stjärnor som Pete Tong, Tiesto, Justice och Swedish House Mafia redan är stora Lux-supportrar.

Adrian Lux har remixat Britney Spears Billboardetta Hold It Against Me, Roxettes comeback singel Shes Got Nothing On och var en av få utvalda som fick remixa Daft Punks soundtrack till storfilmen Tron. På hemmaplan har Adrian Lux producerat Rebecca & Fiona, nya världsstjärnan Lune och remixat hajpade Alexis Weak.

Nu väntar vi på singeln Boy som släpps under våren, samt det mycket efterlängtade debutalbumet som släpps under hösten på amerikanska Ultra Records (Basement Jaxx, David Guetta m.f.). Under 2011 turnerar Adrian Lux i USA, Australien och Belgien. Men mitt i allt detta hälsar han alltså på här hemma. Mäktigt.

www.myspace.com/adrianlux