x

Rumble In Rhodos (N) + Traktor + Soviac + El-sd
Debaser Slussen
D. 2011.07.10 Kl. 20:00

Någon sa att denna kväll var ”som Monsters of rock fast annorlunda”. Så här har ni den: Monsters of skevindie. Eller the big four om ni så vill.

Rumble in Rhodos
Norrmännen i Rumble in Rhodos har trots ihärdigt turnerande varit sparsamma med att spela i Sverige. Efter att ha släppt tre fullängdare och en ep samt gjort över tvåhundra spelningar runt om i Europa kan man tycka att det är hög tid för gutterne att begå Stockholmspremiär i livesammanhang. Sagt och (snart) gjort, den sjunde oktober förärar de Stockholm och Debaser slussen med ett besök, och sin förnämliga orgelindie.

Traktor
Kvartetten som aldrig har legat på latsidan varvar den här hösten filandet på nytt material med att spela i Sverige tillsammans med sina bästa kompisar. Med sig i bagaget har man 10” vinylen som delas med spanska Antigua Y Barbuda, en liten försmak på vad som komma skall. Förvänta er lite mer sång och melodier, samma galenskap.

El-sd
Bandet tar en paus från arbetet i studion, släpper under hösten en spektakulär sjua på Atlas records och bevisar åter igen att de är ett av Sveriges bästa liveband. Ett måste för dig som gillar Sonic Youth, the Jesus Lizard, Drive Like Jehu och Brick.

Soviac
Soviac är bandet som aldrig har gjort det lätt för sig, men alltid har gjort det bra. Efter att under det tidiga 00-talet ha varit ett av Sveriges bästa skevrocksband gjorde man i och med 2007 års ”Hello Bunny” en elektronisk utflykt för att med den kommande skivan ”the Back Album” komma tillbaka till rocken igen. Man vet aldrig hur Soviac ska låta men man vet att det alltid kommer vara bra, och den här gången använder de gitarrer.