x

Rocky Votolato
Debaser Slussen
D. 2011.02.11 Kl. 19:00

Tyvärr måste vi meddela att Rocky Votolato tvingas att ställa in sin spelning. Detta pga ett hektiskt schema och inspelningar av en ny skiva. Vi hoppas få återkomma lite längre fram med eventuella nya datum.

Uppväxt i en liten by (643 innevånare) söder om Dallas - till ett soundtrack av Johnny Cash, Steve Earle och Willie Nelson - och en far som var medlem i ett MC-gäng som försökte utmana Hells Angels; Man kan lugnt säga att Rockys uppväxt var lite okonventionell. Hans mor flyttade familjen till Seattle när när Rocky var i de tidiga tonåren, och där bor han kvar. Det var också där han började spela musik själv. Efter otaliga band med klasskamrater under skoltiden så startade han kritikerrosade emo/punk-bandet Waxwing tillsammans med sin bror Cory (senare medlem i Blood Brothers). Med ett insomnande Waxwing så började Rockys soloskivor få mer och mer utrymme så när bandet tackade för sig 2005 fortsatte han på sina egna två ben.

Med Makers (2007) efterföljande The Bragg & Cuss (2008) tog Rocky ett steg lite närmare sina rötter och musiken fick tydligare andas förebilderna från den tidiga Texas-uppväxten än de tidigare skivorna. Förra året kom nioende soloalbumet ut, True Devotion, och den bygger vidare på samma spår; Gitarrkompen är lite rakare, sången lite rivigare och soundet är fortsatt tätt, vältajmat och tjockt bakom Rockys tröstande röst som likt en varm vänlig famn lägger fram de välskrivna berättelserna och leder dig hem.