x
Death Destruction

Death Destruction
Kafé 44
D. 2011.30.08 Kl. 21:00

Den 24 augusti släpps det efterlängtade debutalbumet från Death Destruction på Columbia, Sony Music. Ett signerat ex av nya albumet ingår och fås i entrén.


Allstar-bandet från Göteborg Death Destruction består av Jimmie Strimell (Dead By April), Henrik Danhage (ex Evergrey), Jonas Ekdahl (ex Evergrey) och Fredrik Larsson (Hammerfall). Tillsammans låter de som något helt annat än sin gemensamma meritlista och nu är det dags för världen att få ett första smakprov. Det självbetitlade debutalbumet är inspelat i In Flames IF Studios med producenten Roberto Laghi (Hardcore Superstar, In Flames, Sonic Syndicate).Det var under 2009 som medlemmarna beslöt sig för att förverkliga idén som föddes för flera år sedan."Vi hade spelat ihop länge och ville verkligen göra det på riktigt. Vi ville göra något som var mer organiskt, precis som när man var liten och började spela" säger gitarristen Henrik Danhage om albumet.


I somras gjorde de en bejublad spelning på Getaway Rock i Gävle. Till hösten väntar en större turné för ett av sveriges hårdaste band just nu. Om det här är bra grejer? Fuck yeah!"... känns som att försöka svälja en spårvagn på tvären" - Close-Up Magazine