x

Lasse Berghagen "Från Ballad Till Burlesk"
Kristianstad Teater
D. 2011.02.11 Kl. 19:00

Lasse Berghagen är utan tvivel en av Sveriges mest folkkära artister. I en helt ny föreställning blir det musik och anekdoter från hans långa karriär – men också melodier som han aldrig framfört tidigare. -Med text och musik ska jag försöka förmedla mina tankar och funderingar. Göra en tillbakablick på åren som gått i musiken och Thalias tjänst. Från mina första stapplande steg som textförfattare och kompositör till mina senaste spelningar. Det blir en resa i ballad och burlesk, säger Lasse Berghagen.
Lasse Berghagen har skrivit och framfört en rad melodier som blivit svenska klassiker: Stockholm i mitt hjärta, En kväll i juni, Teddybjörnen Fredriksson, Sträck ut din hand, Du är för alltid en del utav mig och Tacka vet jag logdans är bara några exempel. Den här föreställningen rymmer närapå hela karriären. Musik liksom glada och mer allvarligare historier.
Med sig på scen har Lasse Berghagen kapellmästare Benneth Fagerlund på klaviatur, Lasse Persson på trummor samt Martin Tallström på gitarr.

”En tvättäkta entertainer på segertåg.” Östersunds-posten

”Han har en oerhörd publikkontakt. Det är något av en uppvisning i hur man skapar trivsel från scenen.”
Motala & Vadstena tidning

”Det är ett underbart koncept...snyggt paketerat och välregisserat” Norra Västerbotten

”Berghagen äger sin publik. Från första minut till den sista.” Meny

”Stående ovationer för Lasse.” Jönköpings Tidning

”Musiken är självklart i fokus men hans anekdoter förgyller föreställningen. Efteråt känner man sig alldeles varm inombords” Dala-demokraten

“En fantastisk konsert, och ni som har biljetter till lördagens konsert är att gratulera.”
Västerbottens Kuriren

Nominerad till “Bästa föreställning 2010”, -publikens val.