x

Art of Seduction - Liquid Loft
NorrlandsOperan, Black box
D. 2011.21.10 Kl. 19:01

DANS

Ni som såg deras Running Sushi förra året, vet redan. Liquid Loft gör danskonst som inga andra - smart, humoristisk och superestetisk. Var redo att tappa hakan när de nu kommer tillbaka till Umeå för att visa sitt genombrottsverk.

Art of Seduction skapades för Venedigbiennalen 2007 och fick där utmärkelsen Golden Lion för bästa föreställning. Verket är en syntes av dans och installation och rör sig kring förförelsens spel mellan artisterna och publiken. Posen är grundmaterialet, detta darrande ögonblick när kroppen stannar och till synes vilar i sig själv, medan en bild redan separerar sig från dess yta och till slut hamnar i betraktarens öga.

Förförelsens spel är komplext: det gäller att få den andra att tro att du har det hon eller han behöver utan att väcka några misstankar om ditt eget intresse av att ge det den andra vill ha. Eller så kanske du bara måste bli det den personen helst önskar sig och spela svårfångad. Förförelsen vill leda till en förening med hjälp av ömsesidigt missvisande. Den fungerar inte utan inblandning av en tredje part – Eros pil.

Hur charmerande man än är, måste man som alla andra förlita sig på stereotypa modeller för att lära sig konsten att förföra, vilket är ganska riskabelt, eftersom Eros bara hyllar originalitet. Om du fortfarande känner dig ensam mitt under en orgie på en swingerklubb är det Eros som sjunger sin melankoliska sång. När allt kommer omkring handlar det inte om att som man förföra en kvinna eller som kvinna förföra en man utan om att förföra en värld.

Konstnärlig ledning/Koreografi: Chris Haring
Dans/Koreografi: Luke Baio, Stephanie Cumming, Alexander Gottfarb, Raquel Odena, Anna Maria Nowak
Komposition/Akustisk miljö: Glim (Andreas Berger)
Scenbild/Ljusdesign: Thomas Jelinek
Scenografi: Aldo Giannotti
Produktionsledning: Jessica Wyschka, Marlies Pucher

Produktion: Liquid Loft i samarbete med La Biennale di Venezia, ImPulsTanz Vienna International Dance Festival och Tanzquartier Wien
Med stöd av: MA 7 Wien och Bundesministerium für Unterricht, Kunst und Kultur

Presenteras genom Dansnät Sverige

Introduktion kl 18:30 i Baren
Längd: 70 min (utan paus)

Arrangör: NorrlandsOperan