x

Veronica Maggio
Uppsala Konsert & Kongress
D. 2011.02.11 Kl. 20:30

Uppsalas stolthet Veronica Maggio har efter två album, ett halvt dussin singlar och ihärdigt turnerande mutat in en egen plats på den nordiska musikkartan. Med soulfärgade poplåtar med svenska texter förvaltar hon framgångsrikt arvet efter urbana poppionjärer som Mauro Scocco och Orup.

Nu är hon tillbaka med singelarna "Jag kommer", som direkt blev en hit på radio i Sverige, Norge, Finland och Danmark, och "Välkommen in". Hennes hyllade tredje album "Satan i Gatan" gick direkt upp i toppen på försäljningslistan när den släpptes 27 april och har redan sålt platina. Samtliga elva albumspår låg veckan efter släppet på topp 30 på singellistan, någon ingen annan artist lyckats med tidigare.

Albumet är skrivet och producerat tillsammans med Christian Walz och även Markus Krunegård medverkar som låtskrivare på skivan. Skivan har vuxit fram i Christian Walz studio på östermalm i Stockholm. På femton trångbodda kvadratmeter - överbelamrade av pianon, orglar och effektboxar - har Veronica och Christian under ett knappt år skrivit och spelat in elva nya låtar. De handlar bland annat om sprucken kärlek, förlorad vänskap och känslan då man lämnar klubben och vandrar hem i natten med nytt sällskap.


Konsertlängd: 70 min, ej paus

www.veronicamaggio.com
www.facebook.com/jonascurlingpresenterar

Arrangör: Jonas Curling och Blixten & Co