x

Veronica Maggio
Kulturens hus - Stora salen
D. 2011.07.12 Kl. 19:30

Det är snart hela tre år sedan Veronica Maggio släppte sitt senaste album "Och vinnaren är.." - ett album som skrevs tillsammans med Oskar Linnros och som gick rakt in i hjärtat hos det svenska folket, sålde platina i Sverige och guld i övriga norden.

Tredje gången gillt och ett mästerverk är det som sägs om Veronica Maggios senaste hyllade album Satan I Gatan som släpptes 27 april. Inte nog med det har singeln "Jag kommer" sålt guld. Albumet är skrivet och producerat tillsammans med Christian Walz. Även Markus Krunegård medverkar som låtskrivare på skivan som vuxit fram i Christian Walz studio på Östermalm i Stockholm. På femton trångbodda kvadratmeter - överbelamrade av pianon, orglar och effektboxar, har Veronica och Christian under ett knappt år skrivit och spelat in elva nya låtar. och vi älskar dem - Vartenda ord träffar rätt och varenda textrad får en att balansera mellan tragik och eufori.

Veronica om albumet:
"Skivan är någon sorts sammanfattning av ett par ganska så underliga år.
En magisk utekväll, en rastlös hemmakväll, en havererad kärleksaffär, en förlorad vän, en fest, en stad, en kväll för 30 år sedan och ännu mera kärlek som gått snett."

Arr: Kulturens hus