x

Graveyard
Debaser Medis
D. 2011.30.09 Kl. 19:00

I slutet av mars kom Graveyards kritikerrosade platta ”Hisingen Blues”, en platta som gick rakt in på första plats på Sverige Topplistan när den släpptes och kritikerna älskade den. I vår har bandet turnerat och spelat för utsålda hus runt om i hela Sverige.

Graveyard är hårdrockbandet som tar 70-talssoundet vidare till vår tid. Bandet bildades redan 2006 och släppte året därpå sitt självbetitlade debutalbum. Bandet baserar både sitt sound och sin look på en solid ”retrogrund” men är utan tvekan betydligt mer än enbart en upprepning av det förflutna. På nya albumet har bandet tillsammans med Don Alsterberg skapat en analogt inspelad och mixad albumproduktion som smakfullt kombinerar 70-talets klassiska rock med ett kraftfullt modernt sound.

Några pressröster från sommarens konserter:

”Ett närmast löjligt bra rockband”, Göteborgs-Posten, betyg 4

”Hett, retro och sexigt” – Smålandsposten

” … ett snyggt inslaget retropaket med rötterna i det dimmigare 70-talet. Hårdrockshajpen matar på med kvidande bluesrockkrevader och lyckas förmedla en sällsynt form av kollektivt, riffbaserat finlir.” Dagens Nyheter

”Fyra man starka Graveyard gör ett imponerande intryck på scenen, utan direkt frontman enas de i stället av en omisskännlig kärlek till musiken och framför allt soundet.” Sundsvalls-tidning

”Gasen i botten med magnifikt Graveyard” Länstidningen Östersund, betyg 4

”Graveyard är grymma” – Barometern

Horisont
Omslaget på gruppens femspårs EP "High Time" påminner en hel del om Status Quos gamla album "Quo" från 1974. Horisont från Göteborg har även lånat en del musikaliskt från boogierockarnas bästa period samtidigt som det även finns spår av Sabbath, Led Zeppelin och det gamla proggrock bandet Motvind. På albumet "Två sidor av Horisonten" från 2009 växlar gruppen texterna mellan engelska och svenska och det låter som Horisont kan ge Graveyard en god match om publiken denna fredagkväll i slutet av september. Upp till kamp! Horisont håller för övrigt på att sammanställa sitt kommande album.

Kom i tid!

Püssy a Go Go spelar skivor på stora dansgolvet
Klubb Nuggets spelar skivor i Restaurangen