x

Youngteam + Culkin + Simon Says No!
Debaser Slussen
D. 2011.20.09 Kl. 19:00

REVOLUTION IN SOUND

Brittiska skivbolaget Northern Star släpper ”Revolution in Sound”, en samlingsskiva som samlar några av de mest spännande skandinaviska namnen just nu inom indierock/shoegaze-scenen. Tre av dem slår sina påsar ihop och åker på turné i samband med släppet – Culkin, Simon Says No! och Youngteam.

Nu kommer de till Debaser! Och gud nåde dig som missar.

SIMON SAYS NO!
Med en bakgrund i indie- och shoegaze-scenen friskt flörtande med My Bloody Valentine och Slowdive-tongångar går norska Simon Says No! från klarhet till klarhet. Där man tidigt stakat ut vilken väg man ville gå musikaliskt har man nu utvidgat skotittandet och lyft blicken mot stora, fuzziga ljudbilder som kan härledas till medlemmarnas hardcorebakgrunder. Oavsett vad, Simon Says No! står alltid för högkvalitativ rock som inte alltid behöver ta sig själv på för stort allvar.
Senaste skivan, ett självbetitlat album, producerades av Bjarne Stensli (Serena Maneesh) och Nick Terry (Klaxons, Primal Scream, Serena Maneesh) och markerar att bandet i allra högsta grad är att räkna med.

CULKIN
I dessa tider, när elektronisk musik är gemene mans egendom och gängse mall för lukrativ musik, är det uppfriskande med band som vänder den världen ryggen. Culkin är ett sådant band. Culkin utgår från egna preferenser och däri finns skönheten hos distpedaler, hårtslående låtstrukturer och melodier att döda för. Allt på öronbedövande volym. Helst.
Kvartetten Culkin huserar i Stockholmsområdet och kan ses som den optimala hommagen till hur indierock ska låta, så som den lät på 80-talet. Så som den lät i händerna på Sonic Youth, Ride, My Bloody Valentine och Hüsker Dü. Mot en bakgrund i band som KVLR och Ellis the Vacuumchild gör bandet världen en tjänst genom att påminna oss om att rockmusik mår bäst oborstad, fuzzig och så pass mycket i ditt ansikte att det blir svårt att värja sig mot attacken.

YOUNGTEAM
Youngteam är en våt dröm för fans av Brian Jonestown Massacre, Sonic Flower Groove eller, säg, Primal Scream. Med en lika drömsk inställning till förbannat bra rockmusik gör Stockholmsbandet ingen besviken och debutalbumet ”Daydreamer” är beviset på detta. Inspelat med Mattias Glavå (Dungen, Håkan Hellström, The Soundtrack of Our Lives) är det en samling mörka och instabila låtar som greppar tag och aldrig släpper. Som någon skrev – ””Daydreamer” är Youngteams ”Unknown Pleasures””.
I det nästintill konstanta mörkret som Youngteam omfamnar hittar man perfekta popmelodier som ter sig utmejslade för att loka in dig i musikens hypnotism.

Dj:er hela kvällen 20-01 är Fredrik Asplund (BREATHLESS, PopSystemet) och Johan Risberg (HEIMAT, trummis i Hell on Wheels). Förvänta er helt fantastisk musik av artister som Sonic Youth, Yo La Tengo, Dinosaur Jr, Joy Division, Girls Against Boys, Fireside, etc etc...