x

Gardens & Villa + Givers
Debaser Slussen
D. 2011.16.11 Kl. 19:00

Gardens & Villa
Allt började i Sant Barbara. Vänner från studenttiden träffades i bandlokalen för att spela noise post-punk och inspireras av resor längst amerikanska västkusten. Medlemmarna Chris Lynch, Adam Rasmussen, Levi Hayden, Shane Mckillop tog 2008 namnet Gardens & Villa. Musikmässigt vill bandet förmedla västkustmentaliteten med en kravlös vardag bestående av hemmafester och cykelturer i bergen. Under sommaren har de turnérat med Foster the People och släppt sin debutskiva på Secretly Canadian, med guldkorn som 'Black Hills' och 'Star Fire Power*.

Givers
Från de delar av USA som ofta är drabbade av stormar, och med en musikhistoria kring jazz och Louis Armstrong kommer Givers. Louisiana och New Orleans är för evigt förknippat med förstklassig mat och musik och denna kvartett bestående av Tiffany Lamson, Taylor Guarisco, Kirby Campbell och Josh LeBlanc ändrar naturligtvis inte på traditionerna. Debuten "In Light" på Glassnote Records är ett alldeles lysande litet album sprängfyllt med den typen av världsmusik som gjort Vampire Weekend stora över hela världen. Tidningen Time´s utnämnde detta år gruppen som ett utav de där tio banden som man skulle ta med sig från South by Southwest. Och det gjorde vi naturligtvis! Här är dom. Givers!

Masquer
Masquer väver trasiga, chorusdränkta gitarrslingor, sårbar sång, drömska syntmattor och skitiga trummaskiner samman till vackra, intensivt mörka poplåtar. De påminner om ditt borttappade favoritmixtape från 80-talet, som en återkommande dröm om förlorade kärlekar från tonåren. Singeln Happiness släpptes tillsammans med en The Field - remix och har spelats flitigt på P3 samt fått stor uppmärksamhet bland musik- och modebloggar som PSL och Dazed Digital. Nästa splitsingel innehåller en remix av den svenska elektronikapionjären Andreas Tilliander. Under våren 2011 har de, tillsammans med Per Egland, spelat in sitt debutalbum som släpps 7 september.

DJs ikväll är Club King Kong, Olivia Demant och Emelie Bååth