x

Blå Måndag
Nya China
D. 2011.03.10 Kl. 20:00

Det populära konceptet Blå Måndag, som i flera år lockat musikälskare till Örebro Teater, får nu en ny hemvist på Nya China. Vår musiker Christer Christensson bjuder in artister att repetera och improvisera under en dag för att sedan ge en konsert inför publik på kvällen.


3 oktober – Ellika Frisell, Solo Cissokho och Rafael Sida Huizar
Svensk och Senegalesisk folkmusik i en ovanligt svängig kombination. Ellika är uppvuxen i Stockholm och spelar svensk folkmusik i Bingsjö- och Orsa-tradition. Hon har fått sina låtar från mästare som Nils Agenmark och Päkkos Gustav.

Solo kommer från Casamance i Senegal, men har bott i Norge sedan 1995. Solo är griot, d v s historieberättare och musiker. Solo lärde sig spela kora, den västafrikanska harpan, vid sju års ålder och hans repertoar består av såväl traditionella låtar som egna kompositioner.

Rafael är en riktig Blå Måndag-veteran och har en lång karriär som slagverkare. Medlem i Ale Möller Band och flitigt anlitad studio- och kompmusiker.

Alla tre har spelat ihop under många år, turnerar flitigt och har vid olika tillfällen gästat Blå Måndag i olika konstellationer.