x

D/r/u/g/s + the Touch + Tracasseur (Dj-set)
Debaser Medis
D. 2011.18.11 Kl. 19:00

I afton dans med Svenska Musikklubben!

Att döpa sitt namn till D/R/U/G/S är att be om trubbel eller syrliga kommentarer men om namnvalet backas med den bästa housen, på den här sidan av 2000-talet, så är det inte värt belackarna sin tid eller möda. Beroende på hur man ser det så är D/R/U/G/S ett soloprojekt eller live-duo eller whatever men vad vi vet är att en 22-åring vid namn Callum Wright gör bland den bästa klubbmusiken just nu. Via bootleggers och viral ryktesspridning har D/R/U/G/S poppat upp på bloggnästens ”gilla”-listor och med Love/Lust 12”an som kommer i maj kommer det finnas fysiska bevis för hans storhet. Lite som ett lyxigt men profant Orbital.

Support är superheta svenska kvartetten The Touch och de har redan hunnit med släpp på den eminenta Parislabeln Kitsuné, samt svenska housebolaget Trunkfunk, och har gjort officiella remixer till artister som Robyn, Rex the Dog, Drop The Lime, Le1f, Pacific!, Trevor Loveys mm. Just nu är de aktuella med 'All I Find' EPn på New York-labeln Palms Out Sounds och 'Sermon' EPn som släpptes på Kitsuné, med eminenta remixer av bl.a. Renaissance Man & Chad Valley. Låten Sermon beskrevs som: 'an absolute gem and could be described as a Kraftwerkesque tune about brokenheartedness with a pinch of disco.'

Kvällen avslutas med hjälp av DJ-duon och bloggen Tracasseur, som på två år har byggt upp en av de mest aktade musikbloggarna med tonvikten på nu disco, dreamwave och indieelectro, där de sprider sin musik till tusentals läsare per dag från världens alla hörn. Dessutom är Svenska Musiklubbens främste house- och discokonnässör, Gustav Sundh, på plats. Förvänta er väldigt uppskattade insatser bakom skivspelarna från detta gäng.

I bardelen får vi besök av dundersuccén The Shake. Klubben består, förutom maracas, tamburiner och shakers, av dj:duon Saga Lova och Roger Sandgren. De gästas denna kväll av Dj Kriss och öser på i sedvanlig ordning med en blandning av det råaste, mest dansanta och gladaste som finns. Eufori är deras ledord för kvällen. De tar med sig percussions, vackert lysande rosor och den absolut bästa och svängigaste musiken från 50 & 60-talen.