x

Kmfdm (De)
Sticky Fingers
D. 2011.09.11 Kl. 20:00

KMFDM (DE)

Datum: Onsdag 9 November

Klubb: KONSERT TOP FLOOR

Tid: ca. 20:00

Ålder: 18 år

Kill Mother Fucking Depeche Mode är inte förkortningen på det legendariska 80-tals bandet KMFDM . Det var bara aningen lättare att säga än Kein Mitleid Für Die Mehrheit när de amerikanska journalisterna frågade om förkortningen på KMFDM under bandets första USA-turné.

Historierna är många, en del mer tragiska än andra, kring detta band som idag bl a består av Sascha Konietzko, Lucia Cifarelli, Jules "Joolz" Hodgson, Andy Selway och Steve White. Bandets sjuttonde album “WTF?!” släpptes i år och fortfarande är de ett skenande ånglok som plattar till fabriker i Ruhrområdet och jämnar ner lyxvillor på västkusten i USA. Räkna med en extravagant industriell föreställning som spränger gränser likt ett ambulerande cirkussällskap uppfödda på fultjack när KMFDM kommer till Debaser för första gången.

Bandets uppmaning till folket lyder "The future belongs to those of us still willing to get our hands dirty".

KMFDM bildades 1984 av Sascha Konietzko och den tyska målaren och multimediaartisten Udo Sturm. Bandet flyttade till Chicago 1991 och senare till Seattle 1993. KMFDM inledde ett samarbete med skivbolaget Wax Trax! Records 1988 när deras album Don´t Blow Your Top licensierades till Wax Trax. De har turnerat och spelat in skivor tillsammans med ett antal musiker, bland annat Bill Rieflin och Nivek Ogre från Skinny Puppy, Raymond Watts från P.I.G., John DeSalvo från Chemlab och artisten Nicole Blackman. 2011 släppte de albumet "WTF?!".


Hemsida: http://kmfdm.net