x

Boris & the Jeltsins + Love Antell + Solen
Debaser Medis
D. 2011.01.10 Kl. 19:00

Tiden rusar obegripligt fort, 5 år har passerat sedan vi för första gången körde vår klubb Send In The Clowns i källaren på Pet Sounds. Mycket har hänt; familjer har växt, livssituationer förändrats och arbeten bytts.. Trots att vi i dagsläget inte kör Send In The Clowns så ofta som förr, kommer vi självklart att uppmärk...samma denna högtidsdag och fira med pompa och ståt!

Debaser säger grattis till Sandra och Erik!

I afton spelar tre band på scen...

BORIS & THE JELTSINS
Att skriva politiska texter är egentligen lätt. Det är bara att ta av sig
skygglapparna, vända in och ut på sig själv och berätta allt om den skit man ser omkring sig.

Att spela politisk bas är däremot för jävla svårt. Tro mig, jag har försökt i många år. Det gäller att veta exakt när du ska sätta din etta och varför du gör det. Du måste ha discohistorien, soulhistorien, funkhistorien och alla punklåtar som någonsin gjorts i underarmarna. Du måste ha dansat hela natten, läst Malcolm X hela morgonen och du får inte ha basen för högt upphissad, trots att det är lättare att spela så.

Och viktigast av allt, du måste veta exakt när det är ok att dista och inte. Det kan låta som jag pratar om mig själv nu, och det gör jag, men det här gäller ett band som Boris och The Jeltsins i högsta grad. För de vet allt det här. I underarmarna.

OSLAGBART MATERIAL är inspelad i en enda lång livetagning av Henrik Svensson i Gula studion i Malmö. Det är fullkomligt idiotiskt att göra så. Du måste ha en massa extramusiker som spelar rytminstrument och du måste ha repat tills du hatar dina egna låtar. Men den där pickan-i-pannan-känslan som hörs på OSLAGBART MATERIAL går inte att uppnå på något annat sätt. Och när du står med pickan i pannan och ska leverera ett mästerverk på tre dar avslöjar du vare sig du vill eller inte allt du vet om musik, kärlek och politik.

Och det är väl inga hemligheter att Boris och The Jeltsins sugit näring från band som Magazine, Undertones, Buzzcocks och Pixies. Det finns det många som gör, utan att samtidigt vränga ut och in på sig själva eller kunna få en Telecaster att låta så vass att den skär sönder bildäck. Och de som lyckas med den saken kan i alla fall inte spela gitarr som Thin Lizzy eller bas som Level 42 när det behövs.

Jag skulle vilja tillägna den här skivan band som Metal Urbain, UK subs, Telephone, 999, Stiff Little Fingers, The Adverts, Richard Hell, Vibrators, Angelic upstarts... Alla band som trodde att de spelade punk, men egentligen lät som Boris och The Jeltsins.

Boris och The Jeltsins vill göra upp med allas vårt förflutna. Varför skulle de annars uppkalla sig efter mannen som sålde ut Rysslands samtliga tillgångar på 90-talet? Jag tror det visar på att det är ett band som har oerhört svårt att glömma oförrätter.

Det är en tillgång när man spelar rock på 2010-talet. Någon måste i alla fall komma ihåg all skit som händer och slänga tillbaka det på oss.
//Martin Aagård

SOLEN:
Solen är inget projekt. Det är ett band. Har man ett projekt vill man uppnå någonting. Är man ett band är man någonting. Många säger att Solen är pretentiösa. De har rätt. Många säger att det är oljud. De har rättare. Många säger att Solen är naiv popmusik. De har rättast.

LOVE ANTELL:
Som sångare och låtskrivare i gruppen Florence Valentin har socialt engagerade Love Antell funnit sin egen nisch inom musiken. Florence Valentin som bildades 2002 fick sitt genombrott med låten ”Allt dom bygger upp ska vi meja ner”. Deras senaste album ”Spring Ricco” släpptes 2009 och vann både publiken och kritikerna. Jan Gradvall gav plattan högsta betyg med kommentaren: ”I jämförelse med Love Antell låter alla andra svenska artister just nu som verklighetsfrånvända
navelskådare”. Love solodebuterar inom kort och vi är många som ser fram emot ytterligare en käftsmäll från landets vassaste textförfattare.

BAREN:

19-21 : Send In The Clowns Crew - Erik Dellgren och Sandra Bergman sparkar igång kvällen med ett väl utvalt soundtrack!
21-01: Drop In med Emelie & Lisa - Islands & Shores, Hall & Oates, Shield & Sword.
Drop In är ett koncept som blandar folk och fä, högt och lågt, gamla och nya hits och kanske även låtar du aldrig hört förr
01-03: Flickpingis rundar av kvällen

DANSGOLVET:

21.30-00: Send In The Clowns Crew - Erik och Sandra underhåller före och mellan banden
00-03: La Petite Putain bjuder på ett dansgolv utan like