x

Umeå Jazzfestival: Äpplet Fredag
Äpplet Folkets Hus
D. 2011.28.10 Kl. 19:00

REBEKKA KARIJORD

Om ens öron nuddats av den råa klarheten i hennes röst - så glömmer man det aldrig. Rebekka Karijord är kompositören och sångerskan som skapar stämningsfull, suggestiv musik som tidlöst svävar omkring. Det är kort och gott musikmagi.

Rebekka föddes i Norge, bor numera i Stockholm och delar studio med Ane Brun. Hennes senaste CD användes genomgående i Cirkus Cirkörs uppsättning Wear It Like A Crown. I hennes musik samsas nordiskt vemod och orientalisk livsglädje.

Start kl 21:00

Medverkande:
Rebekka Karijord röst, harpa, piano, Anders Scherp trummor, Jacob Snavely bas, synth


TONBRUKET

Tonbrukets frontman, Dan Berglund, har inte varit overksam sedan turnéerna med Esbjörn Svensson Trio. Han har bara nya spelkamrater. Tillsammans skapar de en originell och hemvävd klang- och rytmvärld som gör deras musik så… oförutsägbar.

Efter Esbjörn Svenssons tragiska drukningsolycka tappade Dan lusten att spela. Men en dag ringde vännen och gitarristen Johan Lindström och tyckte de skulle prova lira ihop. Sedan anslöt Martin Hederos från Soundtrack of Our Lives och västkustens slagverkskung, Andreas Werliin. Och så föddes Tonbruket.

Start kl 23:00

Medverkande:
Dan Berglund bas, Johan Lindström gitarr, Martin Hederos piano, Andreas Werliin trummor

Umeå Folkets Hus har särskilda regler beträffande utskänkning av alkohol, vilket innebär att vi tvingas sätta åldersgränsen 18 år. Publik under 18 år är välkomna men i förälders/målsmans sällskap.