x

Umeå Jazzfestival: Platsbiljett Billy Cobham
Idun, Umeå Folkets Hus
D. 2011.29.10 Kl. 15:00

OBS! Trumfenomenet Billy Cobham ersätter Charlie Haden. Redan köpt platsbiljett till Charlie Haden gäller som inträdesbiljett till Billy Cobham.

Garanterad sittplats på konserten med Billy Cobham i Idunteatern.
OBS! Gäller endast tillsammans med jazzpass lördag eller jazzpass fre / lör.

På grund av hälsoskäl tvingas basisten Charlie Haden ställa in sin konsert på Umeå Jazzfestival. Glädjande nog kan vi meddela att det blir trumlegenden Billy Cobham och hans band som ersätter Charlie Haden.

Charlie Haden meddelar att han beklagar att han inte kan delta, men hoppas få möjlighet att återkomma till festivalen. Som ersättare kan Umeå Jazzfestival presentera ett gästspel med en av 70-talsjazzen och fusionsmusikens stora stigfinnare: den Panamafödde men i New York uppväxte trumlegenden Billy Cobham.

Som ung musiker slog han igenom i pianisten Horace Silvers hard bop-grupp och senare på Miles Davis klassiska och epokavgörande inspelning Bitches Brew (1970). Därefter drog han vidare tillsammans med gitarristen John Mclaughlin från Miles Davis band för att forma en av de största fusionsgrupperna: Mahavishnu Orchestra. Strax därpå kom första soloalbumet (1973), Spectrum, en platta som fortfarande lockar mängder av musiktjuvar att sno basgångar och groves från.

Billy Cobhams komplexa och kraftfulla spel har influerat generationer av musiker och han har fortsatt utveckla sitt sinne för både komplexa rytmer och sväng. På scen och skiva förmedlar han sin lust och sitt intresse för musikens många skiftande uttryck - något som kännetecknar en sann mästare.

Umeå Folkets Hus har särskilda regler beträffande utskänkning av alkohol, vilket innebär att vi tvingas sätta åldersgränsen 18 år. Publik under 18 år är välkomna men i förälders/målsmans sällskap.

Arrangör: NorrlandsOperan

www.umeajazzfestival.se
www.norrlandsoperan.se