x

Sator
Debaser Malmö
D. 2011.19.11 Kl. 19:00

Så kommer Sator äntligen till Malmö igen! Det var alldeles för länge sedan sist, så vi tyckte det var hög tid för dessa legender att komma på besök. Denna institution har varit tongivande på den svenska rockscenen sedan vi lekte med Lego och spelade luftgitarr framför spegeln, så en "säljande presentation" känns ganska fånig i sammanhanget. De kallades Hultsfredsfestivalens enda husband under 90-talet och med fler sjuor, splittar, album och medverkan på samlingsskivor än du kan räkna till under bältet blir det garanterat kompromisslös rock'n'roll! Som grädde på moset är de högst aktuella med nya plattan "Under The Radar" och med en fantastisk festivalsommar i ryggen är de troligen bättre än någonsin. Missa inte!

Det skulle vara ganska enkelt att beskriva kvällens supportband som en svensk "supergrupp", då de uteslutande består av folk som tidigare spelat i några av Sveriges coolaste och creddigaste rockgrupper. Vi gillar inte att göra det enkelt för oss, så vi säger istället som såhär: Free Fall är retro och nyskapande på samma gång. Det är progressivt och basic rock i samma paket med en sångare som är helt obeskrivlig. För er egen skull - kom i tid och se detta band, för du kommer att älska dem! Free Fall består av Jan Martens på bas (Nymphet Noodlers, Mindjive m.fl), Mattias Bärjed på gitarr (The Soundtrack Of Our Lives, A Camp, Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Freddie Wadling m.fl), Kim Fransson på sång (Swedish Chefs, Kims Karusell m.fl) samt Ludde Dahlberg på Drums (The (International) Noise Conspiracy, Teddybears m.fl). Ingen dålig sättning, eller hur?

Som vanligt står Twist Action Heroes i DJ-båset hela kvällen och eftersom det faktiskt är årets sista Beggars Banquet vill de tacka alla som spelat och gäst-DJ:at under året, men inte minst alla som kommit till klubben! Beggars Banquet är tillbaka nästa år, så stay tuned...