x

Ganglians + Icona Pop
Debaser Malmö
D. 2011.19.10 Kl. 19:00

Sacramentos stolthet Ganglians bryter två års tystnad med tredje skivan 'Still Living' (släpptes den 29:e augusti). En suverän uppföljare till 'Monster Head Room' och det självbetitlade debutalbumet. Genom att ta hjälp av producenten Robby Moncrieff (som också spelade en avgörande roll i The Dirty Projectors "Bitte Orca") har de kvar samma lo-fi/psykadeliska rötter, men har lyckats ta ett steg längre till en mer stilren garage-psyche-pop. Nu är äntligen den skramliga popkvartetten tillbaka i Europa för en turné och besöker Sverige i mitten av oktober. Vi längtar redan!

'...the airy Still Living brings their gently unfurling, sunlit melodies and towering blasts of harmony into sharp focus. Still Living's cross-section of Byrdsian folk-psych, loose-limbed 80s indie rock, and fizzy Beach Boys-derived harmonies in the nouveau Grizzly Bear/Fleet Foxes mold finds the quietly confident Ganglians nimbly folding in one sliver of melody after another until their songs just glimmer.' (Pitchfork)

'Mellan Best Coasts kaliforniska sextiotal, Real Estates psykedeliska gitarrtwang och Vivian Girls skramliga lo-fi hittar vi Sacramentokvartetten Ganglians.' (Sydsvenskan)

Icona Pop
Den svenska duon Icona Pop levererar elektronisk pop när den är som bäst och har hänfört bloggare, dansgolv och musikkritiker världen över. Med den första singeln "Manners" säkrade de en plats på franska labeln Kitsunés stilbildande samlingsserie. Den 3e oktober släppte duon sin efterlängtade debut EP "Nights Like This" och gör i samband med detta en klubbturné i Sverige innehållande stopp på Debaser Medis och Debaser Malmö.

Icona Pop, som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt, träffades av en slump i Stockholms nattliv i samband med att Aino tillfälligt behövde dränka sin hjärtesorg efter uppbrottet med dåvarande pojkvännen. Dagen efter vaknade Aino upp med en brutal baksmälla men även med en ny låtskrivarpartner - Caroline. Under den första dagen tillsammans upptäckte Aino och Caroline deras gemensamma kärlek för både popmusik och electronica och vips hade de skrivit den första låten som Icona Pop med hjälp av hyllade producenterna Patrik Berger som tidigare jobbat med bland annat Tove Styrke och Robyn.

Med succén "Manners" i bagaget som gavs ut på brittiska Neon Gold (Marina & The Diamonds, Passion Pit, Ellie Goulding, The Naked & Famous), flyttade tjejerna till London, där de förutom livespelningar på bland annat Club NME är flitigt bokade DJ:s.

Men i samband med releasen av "Night Like This" så lämnar duon London och kommer tillbaka till Sverige för en kortare klubbturné. Äntligen är det dags för Icona Pop att få dansgolven att fyllas och klubbtaken att lyfta med sin skimrande, fluorescerande, digitala pop.

Record Turnover spelar bortglömd psych-pop och garage, blandat med
nya förgängliga hits.