x

Alan McGee + Mono Stereo
Debaser Malmö
D. 2011.02.12 Kl. 17:00

Den andra december får vi besök av indiekungen från Creation Records som gästar Craig Jamiesons klubb Modern Lovers . Alan McGee är mannen som hittade Primal Scream, Oasis, The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine och Teenage Fanclub för att nämna några. Ja, du fattar. Vi gissar att du inte kommer i närheten av de vinylsjuorna som gömmer sig i den DJ-väskan. Kanske att du också får höra Alans gamla band Biff Bang Pow från DJ-båset.

Mono Stereo spelar live! Mono Stereo från Malmö är ett av de udda band som når djupt in i psyket och smeker de delar av dig som alltid är ömt mottagliga för soundet från Lenny Kaye´s Nuggets, The Chocolate Watch Band, Stones med Brian Jones, The Kinks, The Byrds (65-68) och Gary Usher´s galna stereopanoreringar och så vidare...
Bandet hyllar ett paisleybestruket landskap från 1960-talet, kryddad med det tidiga 90-talets shoegaze-scen, men de står ändå fast i nutiden.
De starkaste referenserna är Brian Jonestown Massacre, Black Angels och Black Rebel Motorcycle Club, med My Bloody Valentine och Ride som ströljus i en lins som fokuserar rakt in i 60-talets psych-våg.