x

Timbuktu & DAMN!
Kulturens hus - Stora salen
D. 2011.09.12 Kl. 19:30

Support: Felix Zenger

Efter sommarens segertåg på landets festivaler är det dags för Timbuktu & Damn! att ge sig ut på en omfattande konserthusturné.
I bagaget har Timbuktu skivan Sagolandet (EMI) som släpptes i somras. Sagolandet (EMI) är en triumf både konstnärligt och publikt. På samma gång som Timbuktu vågade skriva mer personligt än någonsin lyckades han också prestera massiva hitlåtar, som succésingeln Resten av ditt liv. Låten skrevs tillsammans med Oskar Linnros och tonsatte mer än någon annan melodi sommaren som gick.

I dagarna släpps den nya singeln "Allt grönt".

Att Jason "Timbuktu" Diakité är landets största hiphopartist är sedan länge ett etablerat faktum. Men aldrig har han varit så folkkär som när hösten 2011 står för dörren.
I höst är Timbuktu också aktuell i TV4's omåttligt populära program Så Mycket Bättre tillsammans med Lena Philipsson, Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Mikael Wiehe, Laleh och E-Type


Felix Zenger har gjort en anmärkningsbar entré på musikscenen de senaste åren. 24-åringen har gjort succé på Youtube med 31 miljoner visningar av klipp från hans häpnadsväckande framträdanden och är idag prisad av stora namn som t ex Pharrell Williams. Den 5 december släpper Felix Zenger sitt efterfrågade debutalbum Won't Say a Thing.
Arr: Kulturens hus