x

Ebba Forsberg
Palladium
D. 2011.08.11 Kl. 19:30

Presenteras av Kulturbolaget.Efter framgångarna med "Ta min vals", skivan från 2009 där Ebba tolkade Leonard Cohen, och Mikael Wiehe-samarbetet "Dylan på svenska" (2007), släpper nu Ebba Forsberg en skiva med eget material, den första sedan kritikerrosade "Ebba Forsberg" som kom 2006.Plattan "Falling Folding Flipping Feeling" släpps 19 oktober på Ebba Forsbergs eget bolag EBOTH Productions (under licens av Cosmos Music Group).
Ebba Forsberg har ända sedan debuten "Been there" (1997) gjort tidlös musik som berör och väcker starka känslor, och så även denna gång. Hon har återigen samarbetat med den guldbaggebelönade filmskaparen Björn Runge, och med på skivan finns två låtar specialskrivna för hans nya film "Happy End". Filmen är den avslutande delen i den så kallade "Befrielsetrilogin" som har premiär 23 september. Både ledmotivet "Baby Good Night" och låten "Perfect Slumber" har gjorts i olika versioner till filmen och till plattan.
Titeln på den nya skivan, "Falling Folding Flipping Feeling" återspeglar centrala ord och känslor som återkommer i texterna. "Det handlar mycket om att våga släppa taget oavsett vart det leder eller hamnar, på gott och på ont", säger Ebba.


Hon beskriver arbetet med plattan som roligare och lättare än på mycket länge. "Jag börjar acceptera att när jag gör något är det alltid på liv och död. Jag måste ge allt och vara totalt närvarande och ärlig, annars känns det falskt. Efteråt kan det kännas som jag inte har någonting mer att ge men det jag har insett nu är att om jag bara ger det tid så kommer lusten att skriva tillbaka igen", säger hon.
Veckorna efter skivsläppet görs det tre exklusiva konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö, men redan ikväll kan ni se Ebba Forsberg framföra två av de nya låtarna i Go'kvällÅldersgräns: 13 år