x

Jill Johnson Konserthusturné ”Flirting With Disaster”
Conventum Kongress
D. 2012.17.02 Kl. 19:30

JILL JOHNSON ”FLIRTING WITH DISASTER” – en biografi

”Det finns en countryälskare i oss alla” säger Jill Johnson.
Det stämmer nog. I synnerhet när man lyckas förmedla musikstilen på det sättet hon gör.

Nu är Jill tillbaka. Med ett nytt sound och med det nya albumet ”Flirting With Disaster” är det naknare, aningen rockigare och ”rootsigare”!

Liksom tidigare har Jill samarbetat i låtskrivandet med sin nära vän och kollega Liz Rose – med hjälp av Lisa Carver, Pam Rose och Lora McKenna – och även denna gång har hon varit med och skrivit på samtliga låtar!
Liz Rose är kanske mest känd i Sverige för att ha varit med och skrivit de flesta av Taylor Swifts hits såsom t.ex. ”White Horse”, ”Teardrops on My Guitar” och ”You Belong with Me” samt för hennes samarbeten med artister som Trisha Yearwood, Bonnie Raitt, Tim McGraw och Dean Miller bland många andra.

Vänskapen och samarbetet mellan Jill och Liz har vuxit fram under många år och titeln på detta album var till och med tänkt att från början vara ”Me & Miss Rose”!
Men när låtmaterialet började ta fart i Liz Rose inspirerande hemstad Dallas kände Jill att kvoten av låtar om skuld, smärta och saknad redan var fylld. Musiken hade skapats av glädje och de roliga nätterna i Dallas avspeglades tydligt i låtarna. Hela skivan andades ju livslust! Det rockigare materialet och det luftigare soundet var där för att stanna varpå ”flirten med katastrofen” blev ett faktum. Skivan fick lov att byta namn.

Jill Johnsons enorma drivkraft har alltid genomlyst alla hennes projekt och varit a och o i hennes artistkarriär. På det nya albumet är Jill tryggare och kaxigare än någonsin. Det märks tydligt att hon utvecklats som låtskrivare. Att hon har hittat hem. För första gången på tio år är albumet dessutom helt och hållet inspelat på hemmaplan. Tillsammans med Malmö-producenten Amir Aly utvecklades Jills nya sound. Det är starkt, tufft och målmedvetet. Precis som Jill själv.

Under årens lopp har Jill haft ett flertal utsålda konserthusturnéer - inledda med den numera berömda personliga handskakningen med publiken i foajén innan konserterna. Det har varit monsterhits som ”Crazy in Love”, duetter med bl.a. Nina Persson, Lisa Miskovsky, Kim Carnes, Björn Skifs, Ronan Keating och Chip Taylor. Hon har hyllats som sommarpratare, varit programledare för Melodifestivalen och har en hel vägg full med guldskivor.

Vårens kommande, riksomfattande turné kommer dock inte bli en flirt med någon katastrof… Jill har för länge sedan hittat hem på livescenen. Och hennes publik och trogna skivköpare har för länge sedan hittat henne.
Det finns nämligen en ”Jill Johnson-älskare” i oss alla…