x

Säkert! & Klungan
Cirkus
D. 2011.21.12 Kl. 19:00

Om du tycker det är svårt att få platser så beror detta antagligen på att det inte finns platser tillsammans - ring Cirkus Biljettkassa på 08-660 10 20 så hjälper vi dig att boka!

Södra Teatern, Klungan och Säkert! presenterar stolt:

Säkert! & Klungan - hemvändarkväll
Cirkus, Stockholm
20 och 21 december

Södra Teatern rymmer över vattnet till Cirkus på Kungliga Djurgården för att under en och samma kväll presentera två av landets starkaste kort. Först ut är humorgruppen Klungan som bjuder oss på sin hyllade föreställning ”Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter”. Därefter Sveriges kanske mest älskade låtskrivare med sitt band, Säkert!

En hemvändarkväll för alla vilsna själar. Du är välkommen!

Annika Norlin skriver:

I höstas såg jag Klungans föreställning, ”Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter”. Ibland skrattade jag så jag kved. Vid andra tillfällen satt jag bara tyst. Jag började tänka på en bekant jag inte sett på länge, på min gamla högstadieklass, på fyllgubben i stan där jag växte upp. Det gjorde lite ont på ett besynnerligt sätt, som att människorna man suttit bredvid på bussen men aldrig riktigt sett börjat tala. När jag såg mig runt i salongen såg jag hur några asgarvade, andra var lika tysta som jag.

Vårt band har en låt som heter Isarna. Isarna har mycket slagverk och en bedräglig gitarrslinga. Den handlar om spänningen som uppstår när några flyttar från hemstaden, några vill stanna kvar. Alltid när vi spelar den ser jag hur publiken delas i två, de som hör en poplåt och sjunger med lite, och så de som först och främst känner igen den där spänningen och blir lite sorgsna. Det ser märkligt ut från scenen, hälften dansar, andra ser ut som att de ska börja grina.

Jag gissar bara här, men jag tänker att det kanske blir just vi som står med ena foten på Stockholms tunnelbana och den andra i en lämnad hemstad som kommer ses på Cirkus precis innan jul. Se det här som en inbjudan. (Man får ju gärna komma även om man föddes i Tensta, på Karlavägen eller någon helt annanstans också förstås.) På Cirkus kan ni kolla på våra föreställningar, och efteråt kan ni gå på bar med varandra och skaffa barn. Vi kallar det Hemvändarkväll.

Arrangör: Södra Teatern & Klungan
Längd: Ca 3 tim inkl paus
Åldersgräns: Ingen
Biljettsläpp: 28/9 kl 09.00