x

Kriget
Debaser Slussen
D. 2011.18.11 Kl. 20:00

Det är att göra det lätt för sig att bara börja rabbla upp den här trions förflutna i tidigare band. Kriget har ändå föga koppling till dem ändå, bortsett från att det är fruktansvärt välspelat och ruskigt svängigt. Per Nordmark, Christoffer Roth och Gustav Bendt åker med ett trumset, en basgitarr och en saxofon. Det räcker och blir över. Det stod klart redan på debutalbumet ”What a Day” som kom tidigare i år. När undertecknad och High Five’s representant Nordlander åkte till Hultsfred och såg bandet var det inget snack om saken. Vi har nog aldrig stått mitt i juli och längtat så mycket till oktober. Kollega Patrik Hamberg formulerar det bra i hans recension av debutskivan på dagensskiva.com:

””What A Day” är en furiös attack mot trumhinnorna. Intensiv och instrumental jazzpunk med ett smutsigt discogroove som landar någonstans mellan Death From Above 1979 och Kullrusk. (…) Det är ett störigt jävla oväsen. Och jag gillar det.”.

"It was just a few weeks ago I went to my first Kriget gig. I absolutely loved it. These gentlemen distill music all the way down to its darkest, evil and uplifting primal essence. Submission is Krigets second LP. It consists of ten songs that sound like animals fucking. In a good way. Kriget means The War in swedish. They are from Stockholm and you really should come see them. "

Andres Lokko, september 2011, Submission by Kriget

Les Big Byrd
Det dök upp en EP i våras med Les Big Byrd som fick oss att lyssna lite extra. Öppningsspåret "Zig-Smile" har en klar internationell touch och det är naturligtvis inget konstigt med det då Joakim Åhlund ingår bandet. Han har ett antal hits på sitt samvete. Man vet vad man får. Det är gott så.

Super
Ljudkonstnärerna Super kommer från GBG och består av Christoffer Fransson Albert Sjöstam och Jens Hellqvist.

Estroboscorpio
"Redan från början var det tydligt att den omedelbara smärtan skulle bli lika ljuv som påtaglig. En veritabel molotov cocktail på ditt jävla mingelparty, OK?"

"Estroboscorpio är smattrande trummaskiner, fuzzbass, MS20-noise, ylande sång, överstyrd orgel, blinkande stroboskop och skrikande feedback. Hypnotisk krautrock blandas med postpunk och industrinoise. Julafton för fans av Suicide, Chrome, tidiga Cabaret Voltaire, Throbbing Gristle och Spacemen 3 utlovas!"
– Krautrock STHLM.

Den mystiska Stockholmsettiketten Universal Rejection står för kvällens skivunderhållning.

Med skivbolagets motto "Industrial Dance Moves" som ledstjärna tar grundarna Johan Skugge och Martin Thomasson kommandot över alla sinnen med shoegaze dubstep,
felstämda bodysyntar och industriell techno. Mörkt, hårt och framförallt skoningslöst svängigt."