x

Kapten Röd & Movits
Nöjesfabriken hämta på Scala
D. 2011.22.10 Kl. 22:00

Exklusiv spelning med Kapten Röd & Movits

(400 st biljetter för 120 kr+förköpsavgift därefter 160kr+förköpsavgift)

Sommaren 2010 gjorde Kapten Röd turnécomeback och bjöd på en massa nya låtar till kommande plattan och inte minst antal svårslagna och mäktiga konserter på ett flertal festivaler. På hemmaplan kom det t.ex. uppskattningsvis 25000 personer till Göteborgs Kulturkalas och stan fick spärras av. Större delen av publiken kunde varken se eller höra konserten så Liseberg bokade snabbt in en extrainsatt turnéavslutning på hemmaplan ett par veckor senare där alla fick plats och det blev återigen packat med folk. Vid årets slut tog Kapten Röd även hem utmärkelsen "00-talets Svenska Reggaeskiva" med debuten i omröstningen ordnad av Svenska Reggaebloggen.

Singeln/videon 1.000.000 Nollor som släpptes precis i slutet av december 2010 valdes även till 2010 års bästa reggaelåt.

6 Juli 2011 släpptes äntligen Kapten Röds andra album och man kan utan att överdriva säga att att det finns väldigt många som längtar efter alla nya låtarna...

Kapten Röd kallar sitt liveband för Ribbit Boom Band och turnésällskapet utgörs av den absoluta eliten ur det svenska reggaegardet med Partillo på trummor, Lars på bas (Svenska Akademien), Hofmästarn på gitarr, André Roots och Ant-1 på keyboards. Sist men inte minst ingår även Janne Karlsson (Kalle Baah) som ljudtekniker, MrGillis som turnéledare samt Rough Lynx Soundsystems Jonas Andréen som videomakare/merch/turnécrew.

www.kaptenrod.se
Kapten på Facebook :
https://www.facebook.com/pages/Kapten-R%C3%B6d/19478216908

---------------------------------------------------------------

Movits! är tillbaka med sin andra skiva "Ut Ur Min Skalle" som släpps 23e mars 2011. Två och ett halvt år efter debuten Äppelknyckarjazz släpps uppföljaren och det är med nya referenser som bandet har spelat in nya skivan.

Efter att ha haft stora internationella framgångar med debuten, spenderat hela 2010 på internationell mark och spelat på tre kontinenter, valde Movits! att gå in i studion.

Ut Ur Min Skalle är en utveckling av bandets karakteristiska sound, en blandning av swingjazz och hiphop. Beatet har blivit tyngre och mer klubbetonat, medan harmoniken har fler influenser än förut. Swingen finns kvar, men inte lika överbetonat och det lånas mer från 50-talet än 30-talet. Allt med en Movits!-prägel och allt med Johan Jivin's samtidsreflekterande texter.

Som det utpräglade liveband Movits! är, har man återigen fokuserat på att göra dansanta låtar. Fuck art, let's dance!

Köpta biljetter hämtas på scalateatern senast den 22/10 kl 14,00 eller valfritt Ticnetombud