x

Anna Ternheim
Uppsala Konsert & Kongress
D. 2012.14.03 Kl. 20:00

Anna Ternheim

The Night Visitor heter Anna Ternheims efterlängtade fjärde album. Det följer upp den kritikerrosade Leaving on a Mayday från 2008 som sålde Guld och belönades med två grammisar. Albumet släpps under hösten 2011. I vår väntar en Sverigeturné som når Uppsala den 14 mars.
Att lyssna på Anna Ternheims musik är som att i kika in i en annan värld genom en dörr någon lämnat på glänt. Hennes röst, med en klang av vackert bruten engelska leder oss genom en karg och kärv ljudvärld där skuggorna breder ut sig. Det är väldigt sällan man stöter på en artist med en så tydlig och säker vision. Anna Ternheims musik kan vara sorgsen, för att inte säga svartsynt – utan att hemfalla åt bitterhet. Där melankoli ibland bara används som ett estetiskt grepp bland andra är den hos Ternheim påträngande och oerhört vacker.
Hennes talang har inte gått obelönad. Hon har hyllats av pressen, samlat en hängiven skara fans och prisats i P3-Guld, på Grammisgalan och nått framgångar på Trackslistan.Anna Ternheims nya album The Night Visitor spelades in i Nashville, USA. Albumet producerades av av Matt Sweeney (Bonnie "Prince" Billy, Johnny Cash, mfl) som också spelar på albumet.

Konsertlängd: ca. 70 min utan paus

www.facebook.com/jonascurlingpresenterar

Arrangör: Jonas Curling & United Stage presenterar