x

Samling + The Skull Defekts

D. 2011.29.10 Kl. 20:00

Tema: Halloween

✓ RUNDPINGIS
✓ NINTENDO 8-BIT
✓ SKRÄCKFILM

▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸
Hornstull Strand / 21:00-03:00 / 120 kr / Inget förköp, inga ursäkter
20 år (18 år, 100 kr för medlemmar i FC ) / 100 kr för alla efter 00:00

Samling
Att ett band vars namn anspelar på det kollektiva kanske inte känns helt konstigt eller helt off. Känns ganska elementärt. Att bandet vandrar i en mörbultande psykedelisk storm som rider runt deras sju kroppar känns ytterst befogat. De kallar sig Samling och vi vallfärdar till just denna vilda famn av värme som blivit deras signum.

Samling må en gång i tiden ha startat i Max Groundstroems sovrum i ett försök att yngla av sig sin tristess men bandet (som också består av Viktor, John, Erik, Karl-Johan, Petter, Topi) har blivit så mycket mer än bara delarna av sina medlemmar. De har mötts i en dimma av narkotisk progg och politisk pop och orienterat sig fram till sin nuvarande nod. De förvaltar ett sväng som få andra idag kan stoltsera med och denna oktett är på scen ett andetag kort om hjärtstillestånd. Allt detta menat på det allra bästa sättet.

Sverige har sina flaggskepp och nationalklenoder: Astrid Lindgren, dalahästar. kalixrom, Ölandsbron etc. I våra öron/ögon har vi något här som bör läggas på listan över arv vi behöver ta extra väl hand om.

http://www.samlingmusic.com/

The Skull Defekts
Sveriges finaste noiserockare The Skulle Defekts ställer sig på en Stockholmsscen igen! Henrik Rylander (Union Carbide Productions), Jean-Louis Huhta (Anticimex, LPC, Cortex), Joachim Nordwall (Alvars Orkester, Kid Kommando)och Daniel Fagerström (Optic Nest, TJNSQ) spelar primal repetitiv rock. Live är The Skull Defekts helt enastående bra, så bra att Sonic Youth handplockade dem som förband till sin senaste klubbspelning i Sverige.

http://www.skulldfx.com/