x

Uno Svenningsson, Irma Schultz Keller, December-en Finstämd Julkonsert
Rival
D. 2011.07.12 Kl. 19:30

Lifeline Entertainment presenterar


Uno Svenningsson & Irma Schultz Keller

"DECEMBER"
- En svensk jul

Uno Svenningsson och Irma Schultz Keller är i vinter aktuella med ett nytt samarbete. Första gången var 2006 med den mycket väl mottagna skivan och turnén "Sånger för december". Då var bandet stort och de inbjudna gästerna många.

Denna gång gör de nästan tvärtom. Med endast två handplockade musiker; pianisten Fredrik Hermansson och gitarristen Andreas Hourdakis har de gjort nära tolkningar, med mycket luft, klang och utrymme för RÖST.

Skivan spelades in live under två intensiva dagar i anrika Studio 4 i Radiohuset i Stockholm. Lars ”Billy Bolero” Hansson producerade och ljudteknikern Håkan Wollgård satt bakom mixerbordet.

- Vi ville kosta på oss att göra det sparsmakat och inte lägga fler stämmor eller pålägg än vad vi sen kan göra på turnén, förklarar Irma och Uno.
- Det uppstår något visst när man spelar in alla samtidigt, man får vara lyhörd på vad som händer i rummet just då. När den röda recording-lampan lyser kan det uppstå en nerv som är svårare att hitta när man vet att man kan göra om och göra om..

Skivan innehåller tolkningar av några klassiska julsånger, där de prövat sig fram till något som kanske inte är helt traditionellt utan mer ligger nära dem själva. Några modernare julsånger av svenska upphovsmän har också valts ut samt en låt av Leonard Cohen i översättning av Ulf Lundell. Dessutom har de båda bidragit med varsin helt ny låt till skivan; "En vinterpromenad" och "Stunder av lycka".

Samtidigt åker man ut på en Sverigeturné i julens tecken med samma musiker som på albumet.

www.lifeline.se