x
M83

M83
Berns
D. 2012.25.02 Kl. 21:00

Luger presenterar M83

M83s Anthony Gonzales tar dig på en resa genom musikhistorien ut i rymden och in i framtiden. Med drömmars logik väver han ihop åttiotalpastischer med Jesus and Mary Chain och tragiska texter med euforiska refränger. Precis så ambitiös och intressant är M83s musik. Han har de senaste tio åren banat väg för och testat nya grepp om shoegaze och den elektronisk pop. M83 är sprunget ur Anthony Gonzales tidiga förälskelser i Sonic Youth, krautrock och psykedelia men har under åren formats till en egen organism vågahalsigt laborerande med ljud. Han avskydde från början sin egen röst, vilket har resulterat i mycket experiment, reverb och effekter på sången och tonvikt på instrumental musik. På den nya skivan ”Hurry Up, We’re Dreaming” verkar han dock ha lämnat gamla komplex bakom sig och gapar ikapp med Zola Jesus på skivans intro.

Anthony Gonzales kommer från Antibes som ligger på den franska Rivieran. Medelhavsblått och guldblänkande, säkerligen en märklig plats att växa upp på men han har alltid valt att stanna kvar. Det bästa han vet, säger han, är att åka bil längs kusten och lyssna på Brian Enos ambientskivor. M83 skidrar ofta tonårens känslor och den förra skivan ”Saturdays=Youth” var en hyllning till hans ungdoms anglosaxiska pophjältar. Den nya skivan är ett superambitiöst dubbelalbum, 74 intensiva och fängslande minuter som fått strålande recensioner av bland annat Pitchfork (9.1). Det som alltid är slående med M83s musik är att den är så oerhört genomarbetad och tajt, perfekt avvägd i all sin galenskap. Han får till och med ett saxofonsolo i nya singeln ”Midnight City” att låta fräscht. Han beskrev i förhand ”Hurry Up, We’re Dreaming” som väldigt, väldigt episk. Huvudet på spiken.

I februari 2012 kommer M83 till Skandinavien för att ta med oss på en resa vi sent kommer att glömma. sätta hjärtan och själar i brand. Bevisa oss fel!

www.luger.se/m83
www.ilovem83.com
www.facebook.com/m83music
www.berns.se

Dörrar kl 20.00, konsertstart ca 21.00
Åldersgräns 20 år