x

The Wave Pictures
Debaser Malmö
D. 2011.18.11 Kl. 19:00

Avskalat in till minsta rotsystem och avigt charmerande indiepop som enkelt och med fördel placeras in under hyllan postpunk. Det är The Wave Pictures från Wymesworld i England. Trion som släpper sina skivor på Mohi Moshi-labeln, senaste plattan "Beer in the Breakers" som släpptes i år, påminner en hel del om Jonathan Richman and The Modern Lovers spröda melodikänsla, och även en del om Subway Sect sångaren Vic Godard. Samma lösa lediga känsla som gör att man bara kan plocka upp gitarren var som helst. På stranden, i kön till matvarubutiken eller på en efterfest någonstans. Som Jonathan Richman i "Den där Mary". Man bara dyker upp var det passar.

Nu kommer de till Debaser i Malmö och klubben Screamadelica. Christian Lilja (Labrador Records) och Daniel Öhrn (Klubb Ace) gick sommaren 2010 ihop och startade klubben Screamadelica.
Med Screamadelica bjuder de på visuella äventyr, fyllt dansgolv till bristningsgräns med dansant rock, galnaste popmusiken och de mest klassiska indiedängorna och har gjort turnéer i USA och Tyskland under 2011.