x

The Babies + Zeit
Debaser Malmö
D. 2011.25.11 Kl. 19:00

Vi skriver november i almanackan och vintertiden är tillvriden på armbandsuret. Mörkret är här och många kryper längre under filten och funderar över om det verkligen är värt att gå ut alls förrän vi skriver 2012 och vår. Såklart är det ju upp till var och en att ta det beslutet, men vi bokade en passande kväll för er som faktiskt förstår att det är värt att ta sig ut, värt att trotsa regn och kyla för att få sig en musikalisk fix som räddar åtminstone ett par dagar, om inte en vecka eller två. Och som av en händelse har vi klubb då igen. Vi räddar din vinter. Ok?

THE BABIES (US)
Sommaren 2009 (eller så) fick världen veta att Cassie Ramone, Kevin Morby och Justin Sullivan bildat ett band ihop. Brooklyn kändes sedvanligt litet och incestuöst, men samtidigt var det lite spännande att få höra. De har spelat en hel del och redan fått ur sig ett par kassetter, en LP och några singlar. Vi har inte fått se dem här hemma förrän nu då det här fortfarande räknas som lite av ett sidoprojekt.

Resultatet av mötet är väl mest likt Bossy då både Kevin och Cassie spelat ihop tidigare i det bandet (Cassie Ramone spelar ju även med Vivian Girls), men det är inte riktigt samma sak med en bassist från Woods. Inte samma. Men lika. Det är som du tror, skev, drivig popmusik som larmar och skramlar. Vi gillar det. Vi tror du gör det också.

ZEIT (GBG)
Göteborg kallas ibland för lilla London. Om det är så är väl Malmö motsvarande Manchester. Finns ingen logik alls i det. Varför skulle vi i Sverige ha motsvarigheter till andra länders städer? Det är ju absurt. Skulle Möllan vara The Northern Quarter då? Det hela haltar rejält.

Zeit är från Göteborg. De låter som de kunde vara från Glasgow. Eller Manchester. Inte London. Kanske Oxford. De låter som de är från andra hälften av 1980-talet. Inte 2010-talet. Jag gillar dem oavsett. Men så gillar jag också popmusik när den är mörk, introvert och våldsamt högljudd på det återhållsamma sättet. När sången dränks i ett ljudbygge som är luftigt, ger utrymme åt alla instrument, men som samtidigt berusar alla sinnen med volym och mycket reverb.

Djs: Anna Vinhus, DJ IS OK och Viktor Johnsson (Monkey Business Sthlm)