x

Daniel Norgren & Red Bull Bedroom Jam-final
Debaser Medis
D. 2011.08.12 Kl. 19:00

Den 8 december kommer fyra unga och talangfulla band uppträda på rockklubben Debaser Medis i Sverigefinalen av Red Bull Bedroom Jam, en musiktävling på nätet som går ut på att band laddar upp hemmagjorda musikvideor. Tävlingsjuryn bestående av Andres Lokko, Moneybrother och Patrik Forshage har under hösten röstat fram fyra delfinalister som nu kommer ställs inför publik i en livefinal. Vinsten består av inspelningstid i en högklassig musikstudio i London.

Mer än 200 band har sedan starten i juli laddat upp musikvideor där alltifrån mobiltelefoner till professionella videokameror har använts för att snickra ihop bidragen. Tävlingsjuryn bestående av de två musikkritikerna Andres Lokko och Patrik Forshage, samt artisten Anders ”Moneybrother” Wendin, har under hösten röstat fram fyra stycken band som nu vunnit en plats i livefinalen.

De band som tagit sig till final, genom att leverera en helhet med starka låtar och fina och påhittiga musikvideor, är Safemode från Uppsala, Input från Söderköping, Sick Art från Göteborg och Klara & Drömmarna från Halmstad.

Utöver en plats i livefinalen har banden dessutom fått genomföra varsin livestreamad konsert från sina sovrum. Spelningarna har skett hemma hos en av bandets medlemmar och sänts live på tävlingens hemsida.

Den 8 december kommer de fyra banden ställas inför en livepublik och jury på Debaser Medis, för att visa att deras låtar och scenframträdande klarar en fullsatt rockklubb. Efter finalen bjuds publiken och finalisterna på en konsert med den kritikerrosade bluesartisten Daniel Norgren. Kom i tid!