x

Will Kimbrough Med Brigitte Demeyer
Grand Hotel
D. 2012.29.03 Kl. 20:00

Rootsy Approved Artist nr. 1, The Alien, Instrumentalist of the year…. Listan på beskrivningar och utnämningar som hyllar Will Kimbrough kan göras oändligt lång. När han turnerade Sverige förra året så kom han hit som en av americana-världens mest respekterade artister oc...h musikarbetare. En man som förgyllt många framgångsrika artisters skivor och shower med sin tillsynes oändliga musikalitet och kreativitet. När han kommer tillbaka den här gången är det samma Will men ändå annorlunda. Trots en fantastisk karriär har Will klivit upp ett rejält steg det senaste året. Han är idag Emmylou Harris egen lead-gitarrist. Han varit många stora artisters gitarrist men att bli utvald av Emmylou är nog de flestas dröm inom americana-världen. Att ställa sig i led efter James Burton, Albert Lee och Buddy Miller är så klart smickrande, men också ett kvitto på att man blivit en av de stora!
Med sig har Will en av de mest hyllade kvinnliga artisterna inom americanan. Birgitte DeMeyer kommer att supporta Will och har en ny hyllad skiva med sig, inspelad med hjälp av Will och flera av de finaste musikerna Nashville har att erbjuda. Ett extra plus är Chris Donohue på bas, även han spelar med Emmylou Harris.
Förband: Anna-Lena Winter (ca kl. 20.00). Will Kimbrough ca kl. 21.30.
Grand Hotel i Falkenberg. Onumrerade ståplatser. Ledsagare går in gratis (bokas via Falkenbergs Turistbyrå på telefon 0346-88 61 01).
Arrangör: Rootsy Live Falkenberg och Granstigen Promotion.