x

Anna Ihlis
Debaser Slussen
D. 2012.17.01 Kl. 19:00

Anna Ihlis debuterade med albumet "I stay awake… Good morning" i maj 2010, en release som följdes av mycket god kritik. Hon är en svensk sångerska och kompositör som sticker ut ur mängden, hon levererar ett säreget sound kompletterat av kärnfulla texter som når ut.

Den 18 januari släpper Anna Ihlis sitt andra album på skivbolaget Peace & Love Artists. Albumet heter "Long Before my Hair got black" och är musikaliska anteckningar från sångerskans liv de senaste åren. Hon var nyligen aktuell med en andra Portugalturné och har utöver det haft fullt upp med musikskapandet.

Sedan långt tillbaka har Anna tyckt om att uttrycka sig i text, hitta vackra ord eller skriva poesi. Musiken bygger på och förstärker vad texterna vill förmedla, något som ibland innebär att musiken blir svår att kategorisera eftersom soundet kan skifta mellan olika låtar.

Inför album nummer två har Anna blivit självsäkrare, och det märks på musiken. Fler musiker deltar än på första plattan, soundet har växt och arrangemangen är mer genomtänkta, trots många inblandade är det ändå Anna själv som har producerat och ägt det övergripande ansvaret för produktionen. Anna är en sann poet som vet vad hon vill.