x

Iceage + Lower + Munnen
Debaser Slussen
D. 2012.07.04 Kl. 20:00

Köpenhamnsbandet Iceage imponerade stort både på oss och många kritiker med sitt debutalbum "New Brigade" från 2011. Den spontana känslan som infann sig efter att ha hört albumet var "skönt". Skönt med ett gäng unga danskar som släpper alla bromsar och visar hur punk-slipstenen ska dras. Efter spelningar runt om i världen och turnéer med band som Fucked Up och JEFF the Brotherhood är det nu Stockholm och Debaser Slussens tur!

Albumet "New Brigade" mottog snabbt hyllningar runt om i världen. Pitchfork gav plattan betyget 8.4 och Washington Post skrev; "In an era of rock-gone-easy-listening and endless reunions, “New Brigade” is a reminder of how powerful a noisy, new band with something to prove can sound. The kids maintain an unrelenting intensity throughout the album’s 12 songs." Även i Sverige mottogs plattan väl av bland andra GAFFA som gav den en femma med orden:

"Iceage är här och nu. New Brigade injicerar tankar rätt in i hjärnan på dig. Kallsvettig desperation. En total knockout som klockar in på under halvtimmen. "

Om man ska tro ryktena, vilket man i detta fall skall göra, så kommer denna Köpenhamnskvartett bjuda på en konsertupplevelse värd att se. Dessutom har de med sig sina danska vapenbröder i Lower. Inte Missa!

Stockholmsbandet Munnen kan enkelt beskrivas med följande ord; hårt, punkigt och svängigt. Första releasen var en kassett 2010 och följdes senare samma år av 7" "Hos Optikern". Ska bli spännande att se vad denna kvartett har att komma med under 2012 men att det skulle vara något annat än bra tvekar vi inte en sekund på!