x

Azure Blue
Debaser Malmö
D. 2012.28.01 Kl. 19:00

Efter många år i musiksvängen, i band som Laurel Music och Irene, släppte Tobias Isaksson sin solodebut, "Rule of Thirds", sent förra året. Som Azure Blue flirtar han oblygt med New Romantic i en skrud som tar med New Order, The Go-Betweens och Roxy Musics Avalon-skiva på en resa in i 2012.

Han är nu på väg att nå ett internationellt genombrott. I USA skrev han skivkontrakt med det legendariska indiebolaget Matinée, och albumet har nyligen släppts i Nordamerika. Genombrottssingeln "The Catcher in The Rye" har spelats flitigt och fått mycket uppmärksamhet på diverse bloggar och hemsidor och lovorden för debutalbumet har duggat tätt. Med betyg som 4/5 i DN, 4/5 i GP, 8/10 i Sonic, 4/6 i Nöjesguiden och 4/6 i Gaffa har albumet även figurerat på ett stort antal årsbästalistor runt om i världen. I januari släpps även videon till singeln "Seasons", en video som producerats av Mattias Johansson (Familjen, The Sound Of Arrows, Patrick Wolf, etc.)

Förra året hann han med två spelningar på Debaser Slussen. Nu är det Debaser Malmös tur att få ta emot Azure Blue vars musik kommer få många pophjärtan att bulta hårt denna kväll.

Monarki spelar twee, indie och drömpop kryddat med säsongens finaste
electro.