x

Dilated Peoples & Souls of Mischief - Dilated Peoples (Us) & Souls of Mischief (Us)
Sticky Fingers
D. 2012.29.02 Kl. 19:00

Dörrar 19.00
På scen ca 20.00

Onsdagen den 29:e februari 2012 är det dags för de två legendariska hiphop-akterna Dilated People och Souls of Mischief från soliga Kalifornien att besöka det vinterkyliga Göteborg för ett värmande gig på Sticky Fingers.


Headlinar kvällen gör inga mindre än den övertunga hiphop-trion DILATED PEOPLES från Los Angeles. Dilated är vida kända över världen för sina otroligt tighta och energifyllda livespelningar och lär inte göra någon besökare besviken den 29:e februari. De har endast besökt vårt land ett fåtal gånger tidigare och deras överlägset mest legendariska spelning i Sverige hittills ägde rum i den överknökfulla Teaterladan på Hultsfredsfestivalen 2004 som även dokumenterades och visades på SVT. De 3 medlemmarna (Evidence, Rakaa & DJ Babu) är väldigt produktiva även utanför sin celebra grupp och Evidence besökte förra året Nalen som solo-artist med sin nya kritikerrosade skiva "Cats and Dogs" i bagaget på ett slutsålt Nalen tillsammans med skivbolagskollegorna från Rhymesayers. Rakaa släppte även han nyligen solo platta vid namn "Crown of Thorns" där bl.a. Aloe Blacc gästar.

DJ Babu har alltid ansetts vara en av världens bästa djs/turntablists samt tongivande inom det världskända dj crewet BeatJunkies, Babu har även bl.a. producerat 3 snuskigt bra samlingsplattor med olika artister under namnet "Duck Season Vol 1-3".
Nog om de individuella prestationerna, det är som grupp de är här och har sin allra största låtskatt, following samt överlägset bästa liveshow! Efter ett att ha byggt upp en lojal fanbase med stenhårda singel släpp på det numera legendariska skivbolaget ABB records, skrev man på nytt skivkontrakt för majorbolaget Capitol Records på 4:a album och släppte sin klockrena debut platta "The Platform" på Capitol/EMI records år 2000.

Dilated Peoples har alltid ansetts vara en av de tyngsta akterna inom hiphop-genren och dessutom är det även aktivt engagerade i alla de s.k. 4:a elementen. Vi vill påstå att många likheter finns med bl.a. storheter som Gangstarr som man även samarbetat med, Gruppens sound kallas ofta för klassisk underground rap av många, backpack, boom-bap etc. men man har även prövat på mainstream samarbeten Kanye West under sin tid på Capitol records. Det är just det som gör Dilated så stora och legendariska som de är år 2012, då de även kommer släppa sitt nya album "Directors of Photography" som blir gruppens 5:e fullängdare!


SOULS OF MISCHIEF är en stilbildande och musikaliskt revolutionerande hiphop grupp från Oakland, Kalifornien som ofta brukar jämföras med grupper som
De La Soul & A Tribe Called Quest. Gruppen är också en del av hiphop kollektivet Hieroglyphics. Souls of Mischief bildades 1991 och består av hela 4 mcs: A-Plus, Opio, Phesto och Tajai, vilket är relativt sällsynt inom hiphop. Oakland födda Tajai började rappa med framtida bandkompisen A-Plus när de endast var 8 år gamla och gick i lågstadiet tillsammans. Tajai och Phesto möttes senare i högstadiet. Tajai introducerade därefter A-Plus och Phesto till den sista medlemmen Opio och gruppen Souls of Mischief var formad av dessa 4:a mcs redan i gymnasiet innan deras major-label debut på Jive Records med deras väl motttagna album "93 'til Infinity" som släpptes just år 1993. Själva låten "93 'til Infinity" återfinns på de flestas top 10 listor över de bästa hiphop låtarna någonsin och många håller den även som den bästa låten inom genren någonsin! En s.k. tidlös klassiker helt enkelt för att uttrycka sig milt.