x

The Best of Ray Charles Med Claes Jansson O Lars Enmarks Stora Styrka
Sagateatern-Bilj hämt på BC Umeå
D. 2012.03.02 Kl. 19:30

Claes Janson, är förvisso sångare men någon med sinne för djupdimensionerna i det begreppet kallade honom rentav för ett bluestroll- en hedersbeteckning som ganska få orkar bära upp. Men bakom-eller i botten av?- sjungandet har han andra erfarenheter. Han har exempelvis varit kock på krogen och rövare på film. Kan rövande och kokkonst ha något med sång att skaffa?
I varje fall om man är bluestroll med våning i det jazzens hus som enligt den store tänkaren Lasse O´Månsson rymmer många boningar.
Blues är mer än en musikalisk form och ett ärende för notbilder och stämband. Det handlar om ett sorts känslomässigt äkthetsintyg som man inte kan härma sig till; en originalkrydda som man antingen fått i skåpet eller får klara sig utan.
Claes har skåpet fullt. Han har i grupp och som solist givit ut över 40 LP/CD. Efter att 1998 fått framträda inför sin mentor och förebild Ray Charles när denne mottog Polarpriset gav Claes ut en hyllnings-CD, The best of Ray Charles, vilket också är innehållet och titeln på den konsert som Claes framför med Lars Enmarks Stora Styrka.
Lars 22-manna storband har även tidigare spelat med Claes både med denna produktion och en produktion, Ramel Ramel Ramel, innehållande enbart låtar av, ja vem tror ni ?

Alla musikarrangemang är signerade Mats Engström och Mikael Skoglund.

Konsertlängd 80 minuter.

Arrangör: Musler HB