x

Sound of Manchester Feat a Guy Called Gerald & Jon Dasilva
Debaser Medis
D. 2012.03.02 Kl. 19:00

A Guy Called Gerald (Perlon, Labratory Instinct, !K7) är en av få inom den elektroniska världen som bär titlarna legend och pionjär med lika rakryggad som ödmjuk hållning. Hans epokgörande ”Voodoo Ray” tillhör de mest bootleggade skivorna i dansmusikens historia och formar ett stycke acid house historia levererad från Manchester i konserverad form, när han var en del av lika legendariska 808 State.

Geralds innovativa period under senare delen av 2000-talet för honom ständigt på turnéer till Japan, USA och regelbundna gigs på Berghain, Fabric och många andra av världens största klubbar. Han är albumaktuell med sin åttonde fullängdare ”Tronic Jazz – The Berlin Sessions” utgiven på tyska Labratory Instinct, och albumet har fått lysande kritik i Mixmag, DJ Mag, BBC Music Online, Boomkat och många fler. A Guy Called Gerald är en legend som inte får missas!

JON DASILVA
Den legendariska klubben Fac 51 Haçienda i Manchester blev odödlig genom New Order, Joy Divison och inte minst, filmen 24 hour party people. Haçiendas resident-DJ sedan två decennier, Jon Dasilva, var en av arkitekterna bakom detta mytomspunna klubbkoncept och hans tidiga set i slutet av 80-talet, början på 90-talet, bidrog starkt till housemusiken och DJ-kulturen som vi känner den idag.

Jon har släppt en ström av låtar och remixer under dom senaste 20 åren på skivbolag så som Soma, Deconstruction, Rob´s Records, Cleveland City, Mute och nu senast albumet ”Love Is All We Need” på Rush Hour, släppt i Juli. På denna Rush Hour debut har han samarbetat med sångaren Donald Waugh och återvänder till housemusikens rötter, ”Love Is All We Need” är houseklassikern som aldrig släpptes.

Nedan finns en spellista av Jon Dasilva som befann sig i centrum av Manchesters klubbscen under stora delar av 80 och 90-talet som resident på legendariska Fac 51 Hacienda. Lyssna på den och get in to the groove.

Presenteras i samarbete med WMWL.

Dessutom har vi bjudit in DRUNKEN BUFFOONS från Malmö, bästa trion VELOCITY GIRLS, Josef Hermansson från Navet och allas vår tamburinspelande favoritdj när det kommer till Manchester; Gustav Gelin.