x

Beataucue + Simian Ghost
Debaser Medis
D. 2012.10.03 Kl. 19:00

Are you gonna party like it's your birthday? Halva Loaded fyller år. Vi är väldigt stolta att kunna presentera två av våra favoritakter. Vi bjuder på exceptionell fransk electro i form av Beataucue. Svensk drömsk pop som spås ha gjort ett av årets bästa skivor - inga mindre än Simian Ghost. Ramar in kvällen gör Loaded DJs tillsammans med Nik Rowan. Hurra!

BEATAUCUE
Beataucue består av duon Médéric och Alexis. Två män med electro rakt in i ryggmärgen. Ända sedan de släppte sina första remixer på Brodinski & Noobs Peanuts Club ovh Major Lazers Pon De Floor har det bl a kallats för electrons okrönta prinsar. Signade på alltid kreddiga Kitsune har de spottat ur sig några av de senaste två årens bästa dansgolsdängor. Remixat allt från Crookers, Armand van Helden, Steve Aoki till Fake Blood och nu senast Boys Noize Kontact me och Pony Pony Run Runs Walking on line. Den 13 februari släpper de nya singeln Kiho var teaservideo beräknas släppas vilken dag som helst. Nu presenterar vi dem för första gången i Sverige.

SIMIAN GHOST
Simian Ghost är Sebastian Arnström; sångare, gittarist och trummis från det svenska indiebandet Aerials soloprojekt. Förutom Sebastian så ingår även Erik Klinga och Mathias Zachrisson (som har det egna projektet Light Vibes) i Simian Ghost. Musiken har beskrivits som Electroakustiska poppärlor i samma ådra som Beach House eller Lali Puna. Debut LP:n "Infinite Traffic Everywhere" kom ut i december 2010 och har sedan dess hyllats i bloggosfären för sin elektroniska pop samt toppat svensk radios rotationslistor.

14 November släppte de "Lovelorn"-EP:n i Storbritannien via Heist or Hit records och de släpper nya fulllängdaren "Youth", samma vecka som by:Larm går av stapeln. Veckan efter åker det ut på en månadslång Skandinavienturné för att sedan spela i Tyskland och Spanien. Det är mycket prat om bandet just nu och självaste Pitchfork har höjt dem till skyarna. Och THE GUARDIAN har utnämnt nya skivan som kommer i början av mars till “EARLY CONTENDER FOR ALBUM OF THE YEAR” och vi som har fått lyssna på det kan inget annat än att hålla med. Det är stor drömsk pop!

NIK ROWAN
Nik Rowan är killen som älskar med cd-spelarna och publiken. Har spelat på de klubbarna i Stockholm som är värda att nämna, han har värmt för Surkin, Vitalic m fl. Han har en förkärlek till feta basslines och peppad house. Han är signad till Lenaf Records där han släpper sina egna remixer och original. Denna vår är han också aktuell med ny klubb på Debaser Medis tillsammans Jocke "Rechord" Alfvén, där de startar med tunga bokningen Knife Party.

MONITOR 66
Funkiga disco-edits, mysig French Touch-house och balearisk deep house varvas med 90-tals hip-hop, smörig yacht rock och allt annat som andas poolparty, sommarnatt och tropisk värme när Monitor 66 står bakom skivspelarna. Monitor 66 är ett osannolikt framgångsrikt samarbete mellan två skåningar och en stockholmare som har lyckats övervinna språkbarriären och börjat göra och spela musik tillsammans. Förra gången de spelade på Loaded var bara två av medlemmarna närvarande, men kvällen till ära är även den tredje på plats och är redo att leverera discodans i baren.

CARL IVINGER
Man skulle kunna kalla Carl för en ung Northern soul-pris. Trots sin ringa ålder besitter han kunskaper många endast kan drömma om inom denna ypperligt dansanta genre. Men honom i djbåset i baren kan vi lova att det blir dans och trångt.

SIMONA DE GIORGIO
Simona som bland annat är resident på ACE, ställer sig bakom skivspelarna tillsammans med Carl, för att leverera ett set fantastiska låtar som fyller era pophjärtan med tonvis av glädje och eufori!