x

Caotico
Göteborgs Stadsteater
D. 2012.14.04 Kl. 23:00

Caotico fortsätter att skörda framgångar. Redan i våras började det surras om en ny trio från Umeå. Gruppen var Caotico som med sin första singel Back of My Headbåde nådde in på P3:s spellista och gav dem spelningar på Umeå Open, Peace & Love, Emmaboda och Storsjöyran.

Med singel nummer två, Brains Out som gästades av Tove Styrke, fick Caotico en riktig hit. Singeln snurrade på radio sommar och höst och videon till Brains Out har idag över 100 000 visningar på Youtube. En ny singel kommer i januari och debutalbumet planeras till första veckan i februari 2012.
Caotico består av Alexander Juneblad och bröderna Joel och Erik Dunkels. Tillsammans gör de skimrande popmusik som har blivit jämförd med Mgmt och Cut Copy, men bandet själva nämner hellre Lil Wayne och Madonna som betydelsefulla influenser. Medlemmarna har spelat i en rad olika band tidigare och producerat musik för ett helt gäng storheter.
Med en look och ett sound som fångar det bästa från 80-talets skimrande pop, 90-talets tunga dansbeat uppblandat med nutida synthar och en FTW attityd som känns mer än välbehövd för tillfället så framstår Caotico som en av 2012 års hetaste debutanter.

Ingång från Berzeliigatan
Åldersgräns 18 år
Insläpp från kl 23.00