x

Sabaton
Uppsala Konsert & Kongress Sal D
D. 2012.04.12 Kl. 18:30

Sveriges populäraste heavy metalband släpper i vår sin nya skiva CAROLUS REX, det blir bandets sjätte studioalbum och dom följer upp den med en stor turné landet runt.

Sabaton har med utsålda konserter, topplisteplaceringar och ett närmast galet turnéschema gjort sig kända som ett av genrens bästa liveband och därav erhålligt flertal utmärkelser och nomineringar världen över, de senaste i Bandit Rock Awards för bland annat Sveriges bästa liveband och Sveriges bästa band.

Förra året släppte Sabaton sitt första live album WORLD WAR LIVE, en skiva inspelad på Sabatonkryssningen som ägde rum i december 2010.
För en månad sedan hade Sabaton återigen bokat östersjöns slagskepp nummer ett och succén var ett faktum då båten var en av de mest lyckade i Siljas historia då den var utsåld månader i förväg.

Idag räknas Sabaton till ett av de ledande banden i sin genre och bandet har headlinestatus överallt i Europa och Nordamerika.
Förutom att ha fyllt sin egna kryssningar två gånger har bandet även grundat den 3-dagarsfestival i deras hemstad som heter Rockstad:Falun där bandet varje år gjort väldigt speciella spelningar med gästartister och extra mycket pyroteknik och scenshow.
I år är inget undantag och bandets festivalturné kommer avslutas på Lugnetstadion i Falun.

Innan bandet kommer till Sverige kommer dom dock hunnit med att avverka bland annat en 2 månader lång headlineturné i Amerika samt en flera månader lång turné i Europa.

”Vi älskar att turnera och att få göra det i Sverige känns alltid fantastiskt, borta bra men hemma bäst stämmer perfekt in på detta. Med minnet färskt efter vår senaste kryssning om hur fantastisk den Svenska publiken är så har vi nu något att se fram emot under hela det kommande året.”
/Pär Sundström, Sabaton

Onumrerat, ståplatser

18.00 Dörrarna öppnas
18.30 Konsertstart

Hemsida: www.sabaton.net/

Arrangör: Skrikhult & Kulturhjältarna