x

Thus:Owls + Friendly Fires Dj-set
Debaser Malmö
D. 2012.04.02 Kl. 19:00

Bandet släppte nyligen ”Harbours”, ett mästerligt stycke vemod inspelat på ett slott på den franska landsbygden. Det doftar Liars, Wildbirds & Peacedrums och Portishead och de kommer nu till Malmö för en första spelning.

”Svensk drömpop på skiva har heller aldrig låtit snyggare” (Nöjesguiden)
”Produkten är ett nyans- och variationsrikt hopkok av stämingsfulla arrangemang som med millimeterprecision balanserar mellan ett avgrundsdjupt mörker på ena sidan och en bomullsmjuk paradisvärld på den andra” (Gaffa).

Friendly Fires
Låtar som hamnat som "single of the week" i tidningar som NME och fått sina låtar placerade i Gran Turismo 5 och PlayStation 3. Det är Friendly Fires. De har också nominerats för Mercury Music Prize, bästa brittiska band under Brit Awards mm. Nu kommer dessa dance-punk killar till Debaser Malmö för att ställa sig i DJ-båset där de garanterat kommer att ge dig vad du tål.

Under 2010 gjorde gruppen en CD-mix för Berlin bolaget K7 Records och London-klubben Bugged Out. En CD med disco, house, boogie och techno. Alla musikstilar som influerat bandet. 2011 släppte Friendly Fires albumet ”Pala” som fick fina recensioner och en remix-CD på nämnda platta.

No Daun spelar skivor under kvällen tillsammans med ovan nämnda.