x

Mydebaser Presenterar Keller (Releasefest)
Debaser Slussen
D. 2012.08.02 Kl. 19:00

Vi har genom vår mobila musikspelare MyDebaser.com hittat tre grymma band som vi vill passa på att boka för varsin spelning på Debaser.

I begynnelsen skapade två vänner elektronisk popmusik vid sina laptops. Erik Hedin och Andreas Wolmer, med rötter i Umeå respektive Stockholm, hade vävt samman sina musikaliska idéer och så sakteliga börjat forma det karaktäristiska sound som senare skulle komma att bli Keller.

Med en bakgrund av många års musikskapande i olika konstellationer och med liknande musikaliska referenser i bagaget föll det sig naturligt att starta ett projekt i electropop-genren. När sedan allt fler låtar började ta form kompletterades bandet med en sångerska. "-Vi behövde helt enkelt någon som kunde lägga sista pusselbiten. Helst någon som både kunde sjunga, skriva texter och snickra sångmelodier". Sara Stode, även hon ursprungligen från Umeå, visade sig uppfylla alla kriterier. Rösten och betoningen kändes helt självklar, och sången smälte väl in i ljudbilden vilket förmedlade låtarnas känsla på ett rakt och okonstlat sätt.

Musiken rymmer inspiration och influenser från medlemmarnas olika musikaliska bakgrunder; såväl industriell synthmusik som modern dansmusik; strukturer och melodier från både pop- och rocksfären, samt filmmusik och tidig new-wave. Sammanvävt och förädlat, ständigt föränderligt och utforskande. Resultatet är melodiöst och storslaget, ofta med en melankolisk underton.

Keller har sedan bildandet hösten 2010 släppt två EPs digitalt under egen flagg. "Rifle Island EP" och "Caramel Ammo EP" har båda fått mycket positivt bemötande både i Sverige och internationellt. Gruppen har under 2011 gjort välbesökta klubbspelningar och släpper sin tredje EP "Hey Bullet" i början av 2012.

ÅBÄKE
Åbäke, det svenska ordet för stort och svårhanterligt objekt, är ett musikprojekt av Rikard Jönsson som funnits sedan 2003. Med en bakgrund ur electronica, post-rock och ambient kombinerat med influenser såsom Air, Trent Reznor, Efterklang, Philip Glass och Four Tet har resultatet blivit ett unikt, instrumentellt mid-fi-ljudlandskap. Hittills har Rikard släppt ett album och tre EPs, varav två av dem på skivbolaget Jämmerdosa.

Åbäke har remixat bland annat Boeoes Kaelstigen, Fiktion & Kalter samt fick mycket uppmärksamhet när Portishead la upp hans version av deras låt Roads på sin blogg för ett par år sedan.

TINY BOYS
Efter ihärdigt klubbspelande har Tiny Boys släppt sin självbetitlade debut-ep, som en fingervisning om vad man kan förvänta sig av kommande album. Kvartetten pendlar mellan högljutt och intimt i sin ambitionen att förse världen med ett nytt sound att förälska sig i - indie går på dejt med postpunk men hamnar på en svartklubb.

Tiny Boys består av Camilla Karlsson (sång), Emma Pavlovic (bas), Jon Gredmark (gitarr) och Jon Olofsson (trummor).

Komatrohn spelar skivor före, mellan och efter banden.

Varmt välkomna!