x

When Saints Go Machine
Debaser Slussen
D. 2012.04.02 Kl. 20:00

Vi fortsätter året med buller och bång. Efter att ha sett When Saints Go Machine på Melt Festival utanför Berlin i somras såg vi det som vår uppgift att ta bandet till Stockholm. Nu har vi äntligen lyckats och vi kan inte annat än att se fram emot en briljant kväll, med sång och dans, skratt och lek. Väl mött!

WHEN SAINTS GO MACHINE (DK)
När frontmannen Nikolaj Manuel Vonsild beskriver processen och idéen bakom When Saints Go Machine’s senaste album ”Konkylie”, så nämner han bland annat att det är alla små detaljer som skapar helheten. Att man måste höra allt. Och det är nog precis så man ska lyssna på deras musik. Bakom de enkla välsnickrade electropoplåtarna finns det ett djup som gör att deras alster håller så mycket längre än andras i samma genre. Nikolaj’s, Anthony “Johnson” Hegarty-vibrerande, ljusa stämma uppbackat av Berlin-doftande house/disco i samma anda som Sascha Funke’s Apparat och Ellen Allien, och visst kan man även hitta vissa likheter med danska kollegan Trentemøller.

2008 vann kvartetten från Köpenhamn danska P3 Guld’s pris som årets mest lovande talang, 2009 släpptes debutalbumet ”Ten Makes a Face” och 2011 kom så den kritikerhyllade uppföljaren "Konkylie" ut på finfina labeln !K7 och EMI, med fantastiska låtar som "Kelly", "Parix" och "Terminal One". Sedan dess har de gjort bejublade konserter på festivaler och klubbar i hela Europa. Vi lär höra mer från dessa herrar i framtiden.

Panda Da Panda är support ikväll och som om det vore nog är Pompa och Ståt gästdjs ikväll, tillsammans med Jonas och Stefan kommer det inte bli annat än ÖS!