x

Ebba Forsberg
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2012.18.03 Kl. 19:00

Så ger sig Ebba Forsberg äntligen ut på turné !

Efter släppet av den kritikerrosade cd´n ”Falling Folding Flipping, Feeling, åker Ebba äntligen ut på turné.
På turnén tänker Ebba sig att leverera ett sorts ”best of ”, det vill säga låtar från Ebbas alla 6 cd´n . Blandat engelska och svenska, nytt och gammalt.

Bandet
Minst 10 städer får besök av Ebba med band.
Med Ebba på turnén är :
Ola Gustavsson- gitarr
Mats Schubert- klaviatur
Andreas Dahlbäck- trummor
Rickard Lidhamn- bas

Plattan
Plattan ”Falling Folding Flipping Feeling” släpptes i oktober på Ebba Forsbergs eget bolag EBOTH Productions (under licens av Cosmos Music Group). Veckorna efter skivsläppet gjordes tre exklusiva konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men nu är det alltså dags att göra en hel turné där Linköping står på tur att få besök den 18 mars.

Ebba säger:
Ebba, som inte spelat så mycket live på sista tiden, är spelsugen och säger:
-Jag ser jättemycket fram emot att komma ut och spela. Jag har verkligen saknat kontakten med min publik.

Lite om plattan

Efter framgångarna med ”Ta min vals”, skivan från 2009 där Ebba tolkade Leonard Cohen, och Mikael Wiehe-samarbetet ”Dylan på svenska” från 2007, släpper nu Ebba Forsberg ”Falling Folding Flipping Feeling” en skiva med eget material, den första sedan kritikerrosade ”Ebba Forsberg” som kom 2006.
Ebba Forsberg har ända sedan debuten ”Been there” (1997) gjort tidlös musik som berör och väcker starka känslor, och så även denna gång. Hon har återigen samarbetat med den guldbaggebelönade filmskaparen Björn Runge, och med på skivan finns två låtar specialskrivna för hans nya film ”Happy End”. Filmen är den avslutande delen i den så kallade ”Befrielsetrilogin” som har premiär 23 september. Både ledmotivet ”Baby Good Night” och låten ”Perfect Slumber” har gjorts i olika versioner till filmen och till plattan.
Titeln på den nya skivan, ”Falling Folding Flipping Feeling” återspeglar centrala ord och känslor som återkommer i texterna. ”Det handlar mycket om att våga släppa taget oavsett vart det leder eller hamnar, på gott och på ont”, säger Ebba.
Hon beskriver arbetet med plattan som roligare och lättare än på mycket länge. ”Jag börjar acceptera att när jag gör något är det alltid på liv och död. Jag måste ge allt och vara totalt närvarande och ärlig, annars känns det falskt. Efteråt kan det kännas som jag inte har någonting mer att ge men det jag har insett nu är att om jag bara ger det tid så kommer lusten att skriva tillbaka igen”, säger hon.

Ståplatser
Insläpp kl 18:00

OBS!
Garderob: Ytterkläder får ej tas med in på konserten, en obligatorisk garderobsavgift på 20 kr per person tillkommer.
Rök- och pyrotekniska effekter: kan förekomma under denna föreställning