x

Ebba Forsberg
Katalin
D. 2012.29.03 Kl. 20:00

Efter framgångarna med "Ta min vals" där Ebba tolkade Leonard Cohen och Mikael Wiehe-samarbetet "Dylan på svenska", släppte i höstas Ebba Forsberg en skiva med eget material. "Falling Folding Flipping Feeling" är den första egenkomponerade sedan kritikerrosade "Ebba Forsberg" som kom 2006.

Ebba Forsberg har ända sedan debuten "Been there" från 1997 gjort tidlös musik som berör och väcker starka känslor, och så även denna gång. Hon har återigen samarbetat med den guldbaggebelönade filmskaparen Björn Runge, och med på skivan finns två låtar specialskrivna för hans nya film "Happy End".

Titeln på den nya skivan, "Falling Folding Flipping Feeling" återspeglar centrala ord och känslor som återkommer i texterna. "Det handlar mycket om att våga släppa taget oavsett vart det leder eller hamnar, på gott och på ont", säger Ebba.

Hon beskriver arbetet med plattan som roligare och lättare än på mycket länge. "Jag börjar acceptera att när jag gör något är det alltid på liv och död. Jag måste ge allt och vara totalt närvarande och ärlig, annars känns det falskt. Efteråt kan det kännas som jag inte har någonting mer att ge men det jag har insett nu är att om jag bara ger det tid så kommer lusten att skriva tillbaka igen", säger hon.


20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00