x

Israel Nash Gripka
Katalin
D. 2012.01.03 Kl. 20:00

Recensionerna från föra årets Sverige turnén var överväldigande och nästan alla av de 17 spelningarna i Sverige och Norge var fullsatta. Vi har vetat att Israel har ”det” som krävs för att bli en av de stora, men oftast brukar det gå lite trögare att få vagnen i rullning. Den här gången kommer Israel med fullt band. Vilket innebär att Midlakes gitarrist har kommit loss för att spela med Israel. En av vårens hetaste turnéer alla kategorier. Israel kan bli hur stor som helst!

Israel Nash Gripkas senaste CD ”Barn doors and concrete floors” har definitivt inneburit Missouri-sonens genombrott i Europa. På något märkligt sätt har Gripka lyckats skapa en hybrid mellan klassiker som Neil Youngs “Harvest” och Rolling Stones ”Exile on Main street” utan att för en sekund sluta vara just… Gripka. Med en röst som kan jämföras med John Fogerty och sånger som är i klass med låtarna från Ryan Adams Heartbreaker/Gold period är de förståeligt att pressen instämmer med publiken i hyllningarna:

”Orsaker till extas: Israel Nash Gripkas nya. Ett sensationellt vackert namn på en artist. Men verkligen inte bara. Gripka, en yngre Neil Young från Missouri i New York-exil, har med nya ”Barn doors and concrete floors” gjort albumet Ryan Adams, Jakob Dylan och kanske till och med Young (nuförtiden) bara drömmer om. Det är inspelat i en lada i Catskills-bergen, vilket säkrat rätt sorts jordiga The Band-känsla, men är producerats av Steve Shelley från Sonic Youth, vilket adderat en nerv den här typen av lantlig americana sällan rymmer. Sommarens album…”

- Per Bjurman, Aftonbladet


20-års gräns, ok för yngre med målsman

Insläpp kl 18.00