x

The Early Days + the Orange Revival
Debaser Slussen
D. 2012.27.01 Kl. 20:00

The Early Days
Albumaktuella The Early Days hämtar sin inspiration ur sextiotalets psychpop och nittiotalets shoegazescen, och framstår nu som ett av Sveriges främsta neo-psychband. Precis släppta skivan spelades in i Svenska Grammofon Studion och mixades av ingen mindre än Mark Gardener (Ride).

”Problemet med den manliga svenska popmusiken är att den är så omanlig. Det är väl inte deras fel – omanligheten har blivit en nationalkaraktär – men sångarna låter så fjösiga och juvenila att man blir tokig. Därför är The Early Days debut en befrielse.” – Niklas Wahllöf, DN

The Orange Revival
De beskriver sig själva som ett psykadeliskt rock-band. The Orange Revival startade med att Eric Alexander själv spelade in alla instrument som behövdes till de låtar han själv skrivit. Sedan tog han in respektive medlemmar efter att ha insett att han inte kan spela alla instrument, live, själv. Nu är de helt plötsligt fyra personer i bandet, Eric Alexander på sång, gitarr och orgel, Andreas Axelsson på trummor, Christian Eldefors på orgel, fiol och gitarr, samt Volter Hagman på bas. Deras album "Lord I'm Gonna Shake It" fick fantastiska recensioner när det kom ut, och med tiden kom även albumet "Black Smoke Rising." Ett grymt exempel på hur band ständigt utvecklas.

DJs: Fritz’s Corner